РУСИЈА: Знају Британци веома добро како су прошли у Сирији

RUSIJA: Znaju Britanci veoma dobro kako su prošli u Siriji

13 maja 2023

Rusija nastavlja da daje izjave o raketama vazduh-zemlja dugog dometa „Storm Shadow“ isporučenim Ukrajini.

Već se čuju razni predlozi, neki logični, neki prilično opasni, prenosi bulgarianmilitary.Aleksej Žuravljov, ruski političar iz Državne dume, predlaže da sistemi PVO napuste rusku granicu i da ih razmeste pre svega političari, ruske PVO sisteme treba pomeriti sa ruskih granica na domet ovih raketa. Žuravljov je rekao i da sve dok je domet britanske rakete na takvoj udaljenosti, ukrajinske trupe treba da budu potisnute sa ruske granice.

Bilo je i prvih sugestija da će Rusija „udariti“ na Zapadnu Ukrajinu.

„Put snabdevanja mora biti presečen“, zahteva Mihail Šermet, ruski poslanik Državne dume.

Međutim, drugi komentari su manje zabrinuti zbog efikasnosti Storm Shadow-a. Rusija je već oborila više od jedne rakete Storm Shadow u Siriji. Pri tome, ruske snage nisu koristile S-400 ili S-300, već mobilne PVO sisteme BUK i TOR. Aleksej Leonkov, vojni ekspert, podsetio je i Ukrajinu i Britaniju na ovu činjenicu.

Čak je naveo i konkretan datum – 14. april 2018. Tada je započet raketni napad na Damask. Leonkov je podsetio da su se na taj dan ruski protivvazdušni raketni sistemi prvi put suočili sa Storm Shadow-om.

Leonkov je pružio i važno objašnjenje – raketa ne može da promeni svoju rutu. tj. prati cilj duž unapred određene rute. Ne samo da se ovaj put može predvideti, već se projektil može presresti i pratiti na celom putu.

(B92)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    Treba anglosaksonce raketirati u londonu pa nek i dalje šalju ukraini šadove!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *