РУСИЈА ЗВАНИЧНО: Осуђујемо стварање „велике Албаније“

RUSIJA ZVANIČNO: Osuđujemo stvaranje „velike Albanije“

30 novembra 2018

Rusija osuđuje najavu albanskog predsednika Edija Rame o stvaranju „jedinstvene albanske države“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Tokom zajedničke sednice Vlade Albanije i kosovske „vlade“, premijer Albanije Edi Rama je najavio plan stvaranja „jedinstvene albanske države u svim pravcima i svim aspektima“. On je dodao i da je „vreme da se stavi tačka na licemerno razdvajanje“ albanskog naroda.„Mi odlučno osuđujemo ovu još jednu provokaciju u nizu, usmerenu na promovisanje ideologije ’velike Albanije‘. Takva retorika predstavlja pretnju stabilnosti na Balkanu, recidiv međuetničkih konflikata, podriva višegodišnje napore međunarodne zajednice na obezbeđivanju mira u regionu“, navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Očekujemo nedvosmislenu reakciju SAD i EU na provokacije Tirane i Prištine, osudu koncepcije koja je usmerena na destabilizaciju Jugoistočne Evrope. Ako to ponovo pođe za rukom albanskim i kosovskim političarima, to će značiti da ovaj projekat ima otvorenu podršku Vašingtona i Brisela“, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARI3 komentara

  1. Posmatrac says:

    ovom rami kozojepcu jos nisu javili da zivi na srbskoj okupiranoj teritoriji I da dolazi vreme pravde, a to znaci da ce morati da napusti sto je uzurpirao.

  2. petrovgrad says:

    Šiptari i Albanci nisu isto, nemaju iste korene i poreklo. Albaniju i Albance čine četiri plemena doseljenih sa sa Kavkaza. To su Hazarska plemena (Toske, Gege, Šame i Ljape). Šiptari su islamizirana srpska plemena a kasnije Albanizovana (Hoti, Grude, Klimenti, Gaši, Beriše,..) Šiptarska plemena su iz istih korena kao Srbi iz Ilirskih korena. Šiptari se bune protiv Hazarskih plemena, jer ih oni drže u ropstvo.

  3. petrovgrad says:

    Slovenski narodi a pre svega Rusi uništili su Hazarku državu i hazarsko carstvo, ali ne i Hazare. Danas Hazari pokušavaju da se svete Rusiji. Saveznika su našli u Vatikan. Nama pokušavaju da podmetnu da to rade Jevreji. Hazari i Jevreji nisu isto, jedino im je vera Judeistička. Najviše Jevreja su pobili Hazari i podržavali su Hitlera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *