РУСИЈА ЗВАНИЧНО ПОРУЧИЛА СРБИЈИ: Пазите се једног јединог циља

RUSIJA ZVANIČNO PORUČILA SRBIJI: Pazite se jednog jedinog cilja

10 juna 2023

Diplomatska i zvanična poruka, pazite se Srbi, Zapad ima samo jedan cilj.

Zapad tobože osuđuje kosovske vlasti za raspirivanje konflikta, a zapravo pokušava maksimalno da udalji Srbiju od Rusije.To je izjavila portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Posrednici Vašingtona i Brisela su se aktivirali u pokušaju da se pokrene novi krug tenzija u regionu. Kao i pre, da žele da se postignu isključivo na račun Srba. Tobože osuđujući kosovske ‘vlasti’ za raspirivanje sukoba i uvodeći protiv njih dekorativne ‘sankcije’, oni teže da nametnu Beograd još jedan očigledno defektan rasplet. Uzvraćaju nude ekonomsku pomoć, priliv investicija, jačanje vojne saradnje Nema sumnje da se iza tih obećanja kriju planovi da se Srbija maksimalno odvoji od Rusije i drugih tradicionalnih partnera, da je nateraju da raskine strateški partnerstvo sa našom zemljom“, saopštila je Zaharova.

Dodaje i da se primećuje izvesna stabilizacija situacije na severu KiM.

„Nasilje, koji je pokrenula Prištinu pod okriljem NATO vojnika, ugašeno je, ali glavni uzroci zaoštravanja nisu otklonjeni, a Zapad nije izveo prave zaključke“, ocenila je Zaharova.

S tim u vezi, Moskva poziva Zapad da prestane sa destruktivnim pristupom pitanju rešavanja kosovskog problema, „da prestane da pomaže privremenim institucijama samouprave u Prištini u njihovoj težini da pretvore pokrajinu u etničku čistu teritoriju“.

„Ne postoji nikakva alternativna rezolucija SB UN 1244. Bila kakva zamena tog temeljnog dokumenta nosi opasnost od produbljivanja krize sa nepredvidivim posledicama po bezbednost na Balkanu“, istakla je Zaharova.

KOMENTARI3 komentara

 1. VRSK says:

  Pa zapad je nas bombardovao sada bombarduje vas u Ukrajini, možemo samo da vam poručimo da gazite brže i dogodine u Prizrenu!

  • Veliki brat says:

   Zapad bombardira Rusiju u Ukrajini? Kakav vic.

 2. Jeshua Asshole - Stein says:

  Ja nisam clan nikakve pol.stranke,jer naprosto nisam parazit društva,radim svoj posao i gledam da parazitima platim sto manje poreza,da ih ne hranim jer svi koji rade za sistem,SVI, to su tumori koji zderu a ne rade ili rade jalov posao, ali ovde je jasno da im i takav Vucic smeta i da ga žele zameniti cifutom Dzilasom,borkom,sinom Tarzana Jovanovica da bi i nas pretvorili u svoje topovsko meso za njihov rat protiv Rusije. To se neće desiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *