РУСИЈА ЗВАНИЧНО ПОРУЧИЛА СРБИЈИ: Пазите се једног јединог циља

РУСИЈА ЗВАНИЧНО ПОРУЧИЛА СРБИЈИ: Пазите се једног јединог циља

10 јуна 2023

Дипломатска и званична порука, пазите се Срби, Запад има само један циљ.

Запад тобоже осуђује косовске власти за распиривање конфликта, а заправо покушава максимално да удаљи Србију од Русије.То је изјавила портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Посредници Вашингтона и Брисела су се активирали у покушају да се покрене нови круг тензија у региону. Као и пре, да желе да се постигну искључиво на рачун Срба. Тобоже осуђујући косовске ‘власти’ за распиривање сукоба и уводећи против њих декоративне ‘санкције’, они теже да наметну Београд још један очигледно дефектан расплет. Узвраћају нуде економску помоћ, прилив инвестиција, јачање војне сарадње Нема сумње да се иза тих обећања крију планови да се Србија максимално одвоји од Русије и других традиционалних партнера, да је натерају да раскине стратешки партнерство са нашом земљом“, саопштила је Захарова.

Додаје и да се примећује извесна стабилизација ситуације на северу КиМ.

„Насиље, који је покренула Приштину под окриљем НАТО војника, угашено је, али главни узроци заоштравања нису отклоњени, а Запад није извео праве закључке“, оценила је Захарова.

С тим у вези, Москва позива Запад да престане са деструктивним приступом питању решавања косовског проблема, „да престане да помаже привременим институцијама самоуправе у Приштини у њиховој тежини да претворе покрајину у етничку чисту територију“.

„Не постоји никаква алтернативна резолуција СБ УН 1244. Била каква замена тог темељног документа носи опасност од продубљивања кризе са непредвидивим последицама по безбедност на Балкану“, истакла је Захарова.

KOMENTARI3 коментара

 1. VRSK says:

  Pa zapad je nas bombardovao sada bombarduje vas u Ukrajini, možemo samo da vam poručimo da gazite brže i dogodine u Prizrenu!

  • Veliki brat says:

   Zapad bombardira Rusiju u Ukrajini? Kakav vic.

 2. Jeshua Asshole - Stein says:

  Ja nisam clan nikakve pol.stranke,jer naprosto nisam parazit društva,radim svoj posao i gledam da parazitima platim sto manje poreza,da ih ne hranim jer svi koji rade za sistem,SVI, to su tumori koji zderu a ne rade ili rade jalov posao, ali ovde je jasno da im i takav Vucic smeta i da ga žele zameniti cifutom Dzilasom,borkom,sinom Tarzana Jovanovica da bi i nas pretvorili u svoje topovsko meso za njihov rat protiv Rusije. To se neće desiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u