РУСИЈА ЗВАНИЧНО ПОТВРДИЛА ЈОШ ЈЕДНОМ: Не признајемо „државност” Косова и сматрамо га – делом Србије!

RUSIJA ZVANIČNO POTVRDILA JOŠ JEDNOM: Ne priznajemo „državnost” Kosova i smatramo ga – delom Srbije!

22 juna 2016

0507maria-zakharova154Rusija – kao i dosad – ne smatra Kosovo državom, odnos Moskve prema njegovoj „državnosti” nije promenila ni odluka Stalnog arbitražnog suda u Hagu da ga primi za svog člana – izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova RF Marija Zaharova.

Ona je pritom ukazala da su bili ignorisani stavovi mnogih država koje ne priznaju nezavisnost Kosova (između ostalih, Argentine, Brazila i Indije).

Zaharova je u ime ruske diplomatije  podvukla: da Moskva Kosovo smatra sastavnim delom Srbije, u skladu sa odgovarajućom rezolucijom Saveta bezbednosti UN.

Upozorila je da je uguravanje kosova u međunarodne strukture – koje obezbeđuje Zapad – protivpravno i da je upereno protiv interesa Srbije.

Odluka o „uguravanju” u Stalni savet arbitražnog suda doneta je sa 41-im glasom „za”, 24 protiv i 13 uzdržanih.

KOMENTARI3 komentara

  1. pravda says:

    Hvala Gosp.Zaharova

  2. Sindjelich 2 says:

    Rusija je 1999 bila na KiM koja je sa umproforom odraval red i mir na taj deo srbije, njeno povlacenje kao zastitnik ljudska prava na KiM za srbski narod je vazan, ako srbija trazi njen povratak,rusija bi trebala prihvatit takav zahtev srbskog naroda.

  3. Gordan says:

    Ne bi schwabe mogli maznuti KiM na foru, da nema mnogo nutarnje gamadi, koji bi prodali i ćaću za šaku novaca, i da nema ovoliko glupandera na bitnim pozicijama države! Schwabe ne bi tako prodali svoju Bavariju, a i DDR su vratili veoma mudro, za razliku od pameti u Srbiji, koja branila Yugoslaviju, a izgubila i sebe i svoj državni identitet, a kamoli kompas!! Zamislite Vi, Gospodjo, da kao Nezavisna Država prihvatite onakav "Avnoj(42.,43.)" ?! Kakva Diplomatija! A, zamislite tek da, u sred Yu federativnog sistema, prekršite Ustav te Federativnosti, oduzimajući Autonomnost, tada zagarantovanu Ustavom,i zazivajući time nerede, dajući "neprijateljima" motiv protivne delatnosti, umesto da ste najpre izašli iz te i takve Yu Federativne tvorevine, uz medjunarodnu arbitražu,uspostavljajući sebe kao Nezavisnu Državu, pa tek onda razmatrali Autonomnost uz medjunarodni sistem pravde. Ovako, šta reći? Rusija danas nailazi na "političko žgarište" u Srbiji(i BiH, i dr.), Balkanu, kojim trenutno upravlja Zapad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *