Rusiji je objavljen pravi rat

Rusiji je objavljen pravi rat

1 januara 2014

volgograd-bombNeljudski, varvarski i okrutni napadi u Volgogradu svedoče pre svega da su neprijatelji Rusije iz niza država Zapada i Istoka ne samo izašli iz rovova “hladnog rata”, nego da su i prešli u otvorenu ofanzivu protiv naše Otadžbine. Treba shvatiti da nam je sada objavljen pravi rat u kome gine mirno stanovništvo. A – kako se, na primer, drugačije mogu oceniti izjave niza prvaka Zapada da će bojkotovati Olimpijadu u Sočiju?

Pa – te izjave su postale neka vrsta startnog hica, posle koga je počeo niz banditskih napada na Severnom Kavkazu. Mada za sada nadvladavamo u oružanim sukobima sa banditima, oni su već prešli na terorističke akcije u ruskim gradovima, sa kojima naši organi reda ne izlaze na kraj.

Naravno – a teško je to osporavati – izuzetno je teško i složeno boriti se sa teroristima i samoubicama u našoj ogromnoj zemlji (sada to vrše žene, a posle će oni preći i na decu). Ali, to je moguće. Posle žalosnih događaja 11. septembra 2000. godine američki predsednik Džordž Buš, između ostalog, obećao je američkom narodu da za njegovog predsedavanja neće više biti takvih terorističkih napada.Održao je reč. Znači – to je ipak moguće.

Danas, u ovom – po sve nas komplikovanom – periodu treba da se usredsredi(mo) ne na kritiku naših vlasti, nego da se potrudi(mo) na formiranje državnog programa protivdejstava terorističkim napadima. Pre svega – a to odmah upada u oči – neophodno je brzo poboljšati kvalitet naših organa reda i pojačati njihovu, takozvanu unutrašnju, obaveštajnu službu u sredini potencijalnih kandidata za izvršavanje terorističkih napada. U tom cilju je potrebno te organe pojačati novim kadrovima, finansijama, i za njihovo delanje razraditi i potrebnu zakonsku regulativu.

Osim toga, neophodno je vršiti kontrolu nad direktnim vezama više lica iz Ruske Federacije sa nizom konzervativnih arapskih država – jer tamo, bez odgovarajuće kontrole, odlaze na obuku ruski muslimani. Naravno, u čuvenom egipatskom univerzitetu Al-Azhar, kao i u drugim obrazovnim centrima arapskih zemalja, kao i u Pakistanu, ruske muslimane ne obučavaju taktici za vođenje tajnog rata – ali, tamo im uopšte i ne predaju o ljubavi prema Velikoj Rusiji. Baš tamo, tim ruskim muslimanima predaju o istoriji Velikih kalifata i trude se da im usade u dušu osećaje zajedništva muslimana celog sveta – muslimanske ume.

Osim toga, u mnogim džamijama niza arapskih država, u Pakistanu, Avganistanu, Jugoistočnoj Aziji, pa čak i Velikoj Britaniji, neki fondovi prikupljaju novac za svakovrsnu pomoć muslimanima. Mada te svote, same po sebi, i nisu naročito značajne, u te fondove državni organi, naročito oni iz arapskih država bogatih naftom, prebacuju ogromne svote novca. A, deo tog novca se pojavljuje na Severnom Kavkazu i zahvaljujući tome teroristi-najamnici izvršavaju svoja gnusna nedela. Očigledno je da bi i naši finansijski organi trebalo da se potrude da prate put tih krvavih dolara.

Našim diplomatima u arapskim zemljama bi se moglo posavetovati da aktivnije učestvuju u lokalnom društvenom životu i da posećuju džamije. Pa, sasvim je moguće da oni budu prvi koji će moći da ustanove kakav je ton lokalnih propovedi u nekoj džamiji, kao i da bace poglede na grupe mladih muslimana koji se aktivno interesuju stanjem svoje “ugnjetavane” braće u Rusiji. Osim toga, biće u stanju i da ustanove prirodu aktivnosti onih fondova koji sakupljaju novac za “poboljšanje života muslimana u drugim državama”.

Osim toga, preko diskretnih kanala treba oštro upozoriti najvatrenije lokalne [muslimanske] upravljače koji preterano aktivno “guraju nos” u naše poslove, da u Rusiji postoji i poslovica: “Ko nam s mačem dođe – od mača će i poginuti.” Ne samo da nam je objavljen rat, nego je taj rat već i u toku, pa ne smemo da “davimo i gnjavimo”. Sigurno, treba da se setimo ovog: imamo vojsku, imamo nuklearno naoružanje i načine da ga lansiramo – i Rusija će, kao što je to i često bilo u istoriji, umeti da dobro pouči svakog bezobraznog neprijatelja. Ne tako retko, dovoljno je takvoj bezobraznoj barabi čak i samo pokazati pesnicu, pa da se unekoliko umeri u svojoj agresivnosti.

U ovako složenoj situaciji neophodno nam je da se svi okupimo i da jedinstvenim frontom istupimo protiv upornih inicijatora novog rata. Treba shvatiti da će samo od svih nas zavisiti budućnost naše divne Otadžbine.

Autor je dopisni član Ruske akademije prirodnih nauka (RAEN); specijalista za arapske države, Bliski i Srednji Istok.

(Vaseljenska)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *