„РУСИЈУ ТРЕБА РАСПАРЧАТИ, ЗАПАД ДА ПРЕУЗМЕ KОНТРОЛУ“ – Опасан план Пољака: Ми ћемо контролисати њихове ресурсе

„RUSIJU TREBA RASPARČATI, ZAPAD DA PREUZME KONTROLU“ – Opasan plan Poljaka: Mi ćemo kontrolisati njihove resurse

30 januara 2023

Poljska poslanica Ana Fotiga je Rusiju nazvala „pretnjom Zapadu“. Ona rusku državu smatra „agresivnom imperijom“ koja navodno eksploatiše teritorije okupiranih naroda.

Rusiju treba „razbiti na mnogo malih država koje pripadaju domorodačkim narodima“. Resurse naše zemlje treba uzeti pod spoljnu kontrolu, a zapadne zemlje će se „brinuti o prosperitetu“ starosedelačkih naroda.– Ne postoje stvari kao što su ruski gas, nafta, aluminijum, ugalj, uranijum, dijamanti, žito, drvo, zlato itd. Svi ovi resursi pripadaju pojedinim narodima koji žive na ovim teritorijama, narodima koje Moskva nemilosrdno eksploatiše – rekao je Fotiga (podseća na slogane tokom raspada SSSR-a).

I rekla je ono što Zapad ne usuđuje da kaže naglas: kolektivnom Zapadu nije potrebna nezavisna i jaka Rusija, koja ima sposobnost da uzvrati i uvek se zauzme za sebe.

– Ne postoje stvari kao što su ruski gas, nafta, aluminijum, ugalj, uranijum, dijamanti, žito, drvo, zlato itd. Svi ovi resursi pripadaju pojedinim narodima koji žive na ovim teritorijama, narodima koje Moskva nemilosrdno eksploatiše – rekao je Fotiga (podseća na slogane tokom raspada SSSR-a).

I rekla je ono što Zapad ne usuđuje da kaže naglas: kolektivnom Zapadu nije potrebna nezavisna i jaka Rusija, koja ima sposobnost da uzvrati i uvek se zauzme za sebe.

KOMENTARI12 komentara

 1. Miki says:

  kolektivnom Zapadu nije potrebna nezavisna i jaka Rusija,ali su Zapadu potrebni njihovi resursi.Do sada su dobijali resurse džabaka,a od sada kao malom detetu na kašičicu,jer alava i pogana deca koja ostaju bez kontrole, mogu se ponašati upravo kao i Poljska danas osiona i debilna.

  • Kašubijan says:

   Ana bi onda i Poljsku vratila Kašubima(starosedeoci Poljske) , koji su osnovali Gdanjsk i Poljsku državnost? (Donald Tusk, bivši predsednik Poljske, je Kašub koji tečno govori svoj maternji jezik, najsličniji - Srbskom. U stvari 60% današnje Poljske je bila Poljska do 2ww.Ostalih 40% Polska je dobila kao poklon od Rusije (sssr) na ime poražene Nemačke. Sada Nemci traže svoje nazad od Poljaka, ali povraćaj mogu dobiti s a m o od Rusije, koja to može i odobriti, s obzirom na bezgraničnu "ljubav" Poljaka.

 2. Žarko says:

  Ovim ludacima se baš gine! Nemaju pametnija posla?

  • Milutin says:

   Shodno ovom gledištu, Amerika bi postala zemlja prosjaka i bezkućnika. A sve bi u Americi pripalo starosedeocima. Apaćima, Siuksima i svim ostalim plemenima, koji danas žive u zatvorima na otvorenom, u rezervatima. A prema najnovijim istraživanjima je utvrđeno da ta plemena potiču iz Sibira. Dakle teritorijalno iz Rusije premda Kineska istraživanja kažu da su to plemena potekla od jednog kineskog naroda koji je živeo u Sibiru. Kako bilo, Amerika ne pripada kolonizatorskim narodima iz Evrope. A možemo da idemo i dalje pa da kažemo, kako sam negde pročitao, da u najstarijim kineskim carskim knjigama se pominju Srbi koji su živeli na prostoru od Sibira do današnje Venecije. A ako pođemo od toga da se Vinčanska civilizacija naziva prvom Evropom, po principima kojima se rukovodi ova Poljakinja, sve je Srpsko. Pa da vidimo dokle ćemo tako stići. A kako se ponaša Zapad na zalasku, vrlo je moguće da ljudi Zemlju vrate životinjama.

 3. Duško says:

  Stop ne idete da uzmete u Rusiju ! Ne smete her bi nestali !

 4. padre says:

  Koliko je ovo samo globokoumno!

  • E.Lirsch says:

   Kome veliki demon Vatikanski ispere mozak taj je pod komandom SOTONE licno. Zbogom pameti. Onih 40-tak bio-laboartorija americki smrdljivci su isprobali i na pokatolicenim Poljskim akrepima. I treba im tako.

 5. Beli Orao says:

  Interesantno do sve više političara me podsjećaju na totalne idiote, šta se to dogodilo da nema više formata poput Putina , Sija, Erdogana ii još nekih?!

 6. milorad5 says:

  Manje-više to je to.Cepanje rusije i otimanje resursa,plodne zemlje i čiste vode je generalni plan NATO pakta, i zato taj pakt i postoji,kao grupa bivših kolonijalnih država koja se sada udružila u svojim novim kolonijalnim i imperijalnim namerama,jer pojedinačno više nisu u stanju da to sprovode.Tehnologija i često puta brojčana nadmoć mnogih njihovih potencijalnih meta onemogućava pojedinačnu industrijsku državu da samostalno održava i osvaja kolonije.Vreme domorodca naružanih samo lukom i strelom je odavno prošlo i sad je potrebna mnogo veća sila i tehnologija za ponovni "povratak" bivših kolonija pod imperijalnu upravu.Na kraju krajeva zato su i uspeli mnogi narodi i plemena da KONAČNO proteraju kolonizatore posle kraja 2.sv.rata.Interesantna je namera da od rusije naprave kolonijalnu zonu,nekako je prilično blesavo tako nešto pokušavati,ali izgleda da je ekipi sa zapad dogorrelo do nokata i da idu na sve ili ništa.Biće da je NIŠTA koliko ja vidim,ovo im je poslednji "pohod na istok" SIGURNO.

 7. Petrovgrad says:

  Ako gledamo reportaže sa Tibeta i Anda, 80 % su slični, likovi i face, kosa, konstrukcija, odeća,nošnja,oprema, ... Jasna je stvar da su preko Severnog pola-Kančatke došli do Aljake i Južne Amerike.Što se tiče Poljaka, oni će debelo fasovati.Naučiće njih Baćuške reda i poretka.

 8. Gagi says:

  Danas svaki placeni olos moze da prica svasta, bukvalno sta mu padne na pamet. Tako i ova poslanica, zalaze se za svoje "demokratske" kolonizatorske vrednosti. Preti i presudjuje drugima sto su se drznuli da zive bez njihovog tutorstva i pljacke. Pobesneli su sto vise nisu u stanju da otimaju i pljackaju kao ranije, nemocne i male drzave sa minimalnim otporom. Danas su u ogromnom problemu a pojma nemaju kako da ga rese. Naleteli su na "baju" koji je spreman na tucu a voli da se bije. Njima je jedino ostalo podmuklo resenje koje je u skladu sa njihovim duhom i karakterom. TO je, da iznenada i na kvarno udare nuklearnim projektilima po Rusiji, skoro sam siguran da ce to tako uraditi i da ce se bas tako dogoditi. A posle toga, pa videcemo ako neko bude mogao da vidi. Takav je njihov pokvareni karakter, da napadaju protivnika iznenada i na kvarno. Nama Srbima je to poznato od ranije i iz iskustva. Ako neko smatra da te istorijske ljudozdere moze da umilostivi i da sa njima pronadje neko kompromisno resenje, taj se grdno vara. Oni samo uvazavaju i priznaju poraz, privremeno ga prihvataju i postuju dok ponovo ne stasaju i ojacaju. Ovo politicko cile-mile drugih naroda i drzava, kod njih ne vazi niti oni to uvazavaju. Mogu da prelaze preko toga jer im taj deo aktivnosti nije momentalno na ljudozderskom meniju.

 9. Velika Metla says:

  Odlično smo po svetu, posebno po Aziji, Africi i Južnoj Americi, videli taj " prosperitet" o kojem " brine " satanistički zapad. 90% svega šta ima satanistički zapad je opljačkao iz svih krajeva sveta. Nema više , što ste opljačkali opljačkali ste. GOTOVI STE !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *