RUSIMA NA MOBILNI STIŽU PORUKE: Znate li da je braći iz Srbije potrebna pomoć?

RUSIMA NA MOBILNI STIŽU PORUKE: Znate li da je braći iz Srbije potrebna pomoć?

25 maja 2014

05-(3)Znate li da je braći iz Srbije potrebna pomoć? – više od miliona građana Rusije je već trebalo da dobije SMS-poruke takvog sadržaja na ruskom jeziku.

Ukupno se planira 12 miliona poruka. Inače, odgovor na ovo pitanje je unapred jasan: o ogromnim poplavama u Srbiji su objavili svi mediji. Međutim, još jedna napomena nije suvišna.

Autori te ideje su pripadnici jedne srpske firme, koja se bavi telekomunikacijama. Naziv kompanije se ne navodi, jer niko ne želi da pravi sebi reklamu na račun tragedije – postoji samo želja da se pomogne. Predstavnik te firme Srđan Sarić objašnjava:

U Rusiji je trenutno najveći odziv što se pomoći tiče. Hteli smo da obavestimo ljude koji su neobavešteni a možda hteli da pomognu. Jer to je kao mrežni marketing, ako obavestimo deset ljudi, na kraju će o tome čuti sto ljudi, a od toga možda pomogne samo pet posto, ali i to je neka pomoć.

U ruskim socijalnim mrežama se već šire informacije da može da stigne takva poruka, to nije spam, ni reklama, ni varka – navodi se sajt, koji je specijalno formirala vlada Srbije, a kuda može da se pošalje prilog, koristeći sve savremene platne sisteme.

Uvek kada imamo neki problem obraćamo se bratskoj Rusiji i uvek oni nama prvi pristižu u pomoć ili mi njima. Tako da hteli smo prvo da se obratimo upravo Rusiji, koja je nama odmah poslala avione i spasioce na čemu smo mi zahvalni do neba. Rusi se pokazali u najboljem svetlu i narod ovo najbolje vidi.

(Glas Rusije)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *