РУСИМА НИСУ ДАЛИ ДА ПРИЂУ, СВЕДОЦИ ПРИЧАЈУ ДА СУ ВИДЕЛИ ‘ЧУДНЕ ЉУДЕ’ – мистерија тресе Алма Ату, једну зграду ни по коју цену нису хтели да предају ОДKБ…

РУСИМА НИСУ ДАЛИ ДА ПРИЂУ, СВЕДОЦИ ПРИЧАЈУ ДА СУ ВИДЕЛИ ‘ЧУДНЕ ЉУДЕ’ – мистерија тресе Алма Ату, једну зграду ни по коју цену нису хтели да предају ОДKБ…

14 јануара 2022

Kазахстан није дозволио руској војсци и снагама ОДKБ да уђу у биолошку лабораторију Аикимбајев у Алма-Ати.

То се открило пошто су милитанти који су покушали да преузму власт у Kазахстану напали мистериозну биолабораторију, али су их у намери да је преузму спречиле непознате наоружане особе.Судећи према подацима и руских и локалних медија, на територији биолошке лабораторије били су амерички научници и вероватно амерички плаћеници који су чували лабораторију. До данас је познато да су из лабораторије нестали опрема и неки материјали, као и сами научници и чувари, који су, под тренутно нејасним околностима, евакуисани у непознатом правцу. Постоје сведоци који су рекли да су видели „чудне људе у скафандерима“ како ужурбано износе нешто из лабораторије и комплекса зграда повезаних са њом.

„Током хаоса у Алма-Ати, локални медији су пренели како су непознате особе отвориле прозоре и ушле на први спрат стратешки важног објекта. Kасније је Министарство здравља Kазахстана демантовало ту информацију. Међутим, локални становници тврде да су у данима хаоса у земљи, у лабораторији били људи обучени у заштитне РХБ скафандере, тј. одела за радиолошко-хемијско-биолошку заштиту.

Занимљиво је да је приликом усаглашавања листе стратешки важних објеката које је требало да заштите мировњаци ОДKБ, биолошка лабораторија у Алма-Ати – избрисана!

Није познато каква су истраживања амерички научници могли да спроводе у биолабораторији. Према речима руског новинара Александра Kотса, у лабораторији се, између осталог, развијају бојни отрови и биолошко оружје. Раније се сазнало да је руској војсци ускраћена заштита овог важног објекта, упркос томе што је Москва инсистирала на томе.

KOMENTARI7 коментара

 1. milorad5 says:

  amerikanci imaju čitav niz tajnih bioloških laboratorija oko ruskih granica i svuda po svetu naročito su aktivni u zap.africi (vidi ebola).Strahota je šta oni rade i spremaju u tim laboratorijama zajedno sa engleskim vojnim biohemijskim kompleksom.Najopasniji trovači na svetu su iz engleske oni su u tim "disciplinama" svetski vrh.

 2. Pera says:

  Cuj nisu dali ruskoj vojsci da udju. Ruska vojska ne pita za dozvole, da su pitali nikada ne bi sravnili berlin.

 3. 1389 says:

  Prirodu nemogu nadjačat, možda če promeniti tok istorije ali prirodu nikako..

 4. Kulak says:

  Moskva insistirala na tome? Narediti obučenim specijalcima da uđu!

 5. Pera says:

  Rusima nisu dali da udju? da su Rusi tako bili poslusni nikada ne bi stigli u Berlin.

 6. Beli Orao says:

  Сад би требало прочешљати све те државе на Руским јужним границама ! Иначе се напише добро Русији , како то да их предсједник зове у помоћ а незна шта му раде амери у лабораторијама , изгледа да се само шминка и чуми пред камерама ко и овај у Србији !

 7. Pravda says:

  Kazahstanci su i po liku i po karakteru isti scuputari, podmukli i stalno su u grupicama. Inace mrze Ruse.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u