РУСИМА НИСУ ДАЛИ ДА ПРИЂУ, СВЕДОЦИ ПРИЧАЈУ ДА СУ ВИДЕЛИ ‘ЧУДНЕ ЉУДЕ’ – мистерија тресе Алма Ату, једну зграду ни по коју цену нису хтели да предају ОДKБ…

RUSIMA NISU DALI DA PRIĐU, SVEDOCI PRIČAJU DA SU VIDELI ‘ČUDNE LJUDE’ – misterija trese Alma Atu, jednu zgradu ni po koju cenu nisu hteli da predaju ODKB…

14 januara 2022

Kazahstan nije dozvolio ruskoj vojsci i snagama ODKB da uđu u biološku laboratoriju Aikimbajev u Alma-Ati.

To se otkrilo pošto su militanti koji su pokušali da preuzmu vlast u Kazahstanu napali misterioznu biolaboratoriju, ali su ih u nameri da je preuzmu sprečile nepoznate naoružane osobe.Sudeći prema podacima i ruskih i lokalnih medija, na teritoriji biološke laboratorije bili su američki naučnici i verovatno američki plaćenici koji su čuvali laboratoriju. Do danas je poznato da su iz laboratorije nestali oprema i neki materijali, kao i sami naučnici i čuvari, koji su, pod trenutno nejasnim okolnostima, evakuisani u nepoznatom pravcu. Postoje svedoci koji su rekli da su videli „čudne ljude u skafanderima“ kako užurbano iznose nešto iz laboratorije i kompleksa zgrada povezanih sa njom.

„Tokom haosa u Alma-Ati, lokalni mediji su preneli kako su nepoznate osobe otvorile prozore i ušle na prvi sprat strateški važnog objekta. Kasnije je Ministarstvo zdravlja Kazahstana demantovalo tu informaciju. Međutim, lokalni stanovnici tvrde da su u danima haosa u zemlji, u laboratoriji bili ljudi obučeni u zaštitne RHB skafandere, tj. odela za radiološko-hemijsko-biološku zaštitu.

Zanimljivo je da je prilikom usaglašavanja liste strateški važnih objekata koje je trebalo da zaštite mirovnjaci ODKB, biološka laboratorija u Alma-Ati – izbrisana!

Nije poznato kakva su istraživanja američki naučnici mogli da sprovode u biolaboratoriji. Prema rečima ruskog novinara Aleksandra Kotsa, u laboratoriji se, između ostalog, razvijaju bojni otrovi i biološko oružje. Ranije se saznalo da je ruskoj vojsci uskraćena zaštita ovog važnog objekta, uprkos tome što je Moskva insistirala na tome.

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad5 says:

  amerikanci imaju čitav niz tajnih bioloških laboratorija oko ruskih granica i svuda po svetu naročito su aktivni u zap.africi (vidi ebola).Strahota je šta oni rade i spremaju u tim laboratorijama zajedno sa engleskim vojnim biohemijskim kompleksom.Najopasniji trovači na svetu su iz engleske oni su u tim "disciplinama" svetski vrh.

 2. Pera says:

  Cuj nisu dali ruskoj vojsci da udju. Ruska vojska ne pita za dozvole, da su pitali nikada ne bi sravnili berlin.

 3. 1389 says:

  Prirodu nemogu nadjačat, možda če promeniti tok istorije ali prirodu nikako..

 4. Kulak says:

  Moskva insistirala na tome? Narediti obučenim specijalcima da uđu!

 5. Pera says:

  Rusima nisu dali da udju? da su Rusi tako bili poslusni nikada ne bi stigli u Berlin.

 6. Beli Orao says:

  Sad bi trebalo pročešljati sve te države na Ruskim južnim granicama ! Inače se napiše dobro Rusiji , kako to da ih predsjednik zove u pomoć a nezna šta mu rade ameri u laboratorijama , izgleda da se samo šminka i čumi pred kamerama ko i ovaj u Srbiji !

 7. Pravda says:

  Kazahstanci su i po liku i po karakteru isti scuputari, podmukli i stalno su u grupicama. Inace mrze Ruse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *