РУСКА АРМИЈА ОСВОЈИЛА 60% ТЕРИТОРИЈЕ! Аналитичар БИЛД-а све признао

RUSKA ARMIJA OSVOJILA 60% TERITORIJE! Analitičar BILD-a sve priznao

27 maja 2024

Prema poslednjim izveštajima, ruske trupe su zauzele oko 60% grada Krasnogorovke, izazivajući ozbiljne probleme za ukrajinske oružane snage. Analitičar BILD-a, Julijan Ropke, u svom izveštaju opisuje trenutnu situaciju kao izuzetno tešku za ukrajinske snage, koje se bore da zadrže kontrolu nad preostalim delovima grada.

„Situacija u Krasnogorovki je izuzetno teška za ukrajinske oružane snage. Ruske snage su zauzele centar grada i tamo popunile svoje trupe tenkovima i borbenim vozilima pešadije. Oni sada kontrolišu oko 60% grada“, piše Ropke.Ovo zauzimanje centra grada predstavlja značajnu stratešku prednost za ruske snage, koje su uspele da utvrde svoje pozicije i obezbede kontrolu nad ključnim delovima Krasnogorovke.

Napredak na drugim sektorima fronta

Pored Krasnogorovke, ruske snage beleže napredak i na drugim delovima fronta u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR). Prema Ropkeovim podacima, Oružane snage Rusije su zauzele selo Umanskoe, koje se nalazi zapadno od Avdejevke. Ovaj napredak dodatno komplikuje situaciju za ukrajinske snage u ovom regionu.

Na granici Harkovske oblasti i Luganske Narodne Republike (LNR), ruske trupe su zauzele sela Ivanovka i Kislovka, čime su proširile svoju kontrolu na ovom području i dodatno oslabile pozicije ukrajinskih snaga.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

 1. Željko says:

  Ovaj rat podsjeća na WW I ! Istinita i realna procjena, za mene najboljeg blogera u Hrvatskoj jutros: " Ima li izlaza iz „pozicijskog ćorsokaka“ na ukrajinskom frontu? Prije nekog vremena Telegram kanal jednog popularnog medija redovito je objavljivao izvješća Sovinformbiroa, koja su objavljivana prije 80 godina, ali već nekoliko mjeseci ovaj mrežni projekt je zatvoren. Lako je pogoditi, razlog je taj što je izazvao dvostruke osjećaje. S jedne strane opravdani ponos na svoje pretke, s druge stanovitu zavist koja dovodi do neizbježnih pitanja zašto „naši“ danas dnevno ne pregaze stotine ili bar desetke kilometara u dubinu neprijateljskog teritorija. Evo, na primjer, fragmenta jednog od izvještaja o Crvenoj armiji: “Tijekom 2. studenog, u području između rijeke Dnjepar i obale Karkinitskog zaljeva, naše su jedinice nastavile progoniti neprijatelja koji se povlačio i borbama zauzele grad Kahovku, grad Skadovsk, regionalna središta Nikolajevske regije Gornostaevku, Kalančak, a također su zauzeli više od 70 drugih naselja, uključujući velika naselja Zavadovka, Malaja Kahovka, Britani, Bolšaja Majačka, Malaja Majačka, Belocerkovka, Novo-Kijevka, Brilevka, Ptahovka, Kovanski, Bugajevka, Čaburda, Karga. U okuci Dnjepra, jugozapadno od Dnjepropetrovska, naše trupe su zauzele nekoliko naselja, uključujući Jagodni, Dubrovku, Južni, Nikolajevku i željezničku stanicu Miloradovka.“. Takve poruke o desecima, ponekad i stotinama oslobođenih naselja, napredovanju od 5 dod 10, a često i više kilometara, gotovo svaki dan su prije 80 godina bile redovne. A kako bismo voljeli čuti ovako nešto iz današnjih vojnih izvješća. Međutim, službena izvješća Ministarstva obrane i neslužbeni izvori s terena već mjesecima govore o “poboljšanju taktičkih položaja”, zauzimanju neprijateljskih uporišta i napredovanju, na nekim područjima, od 500 do 1000 metara, a često podataka o bilo čemu više praktički nema. Zauzimanje čak i jednog naselja pretvara se u događaj, a gotovo uvijek ulične borbe čak i za malo selo traju više od tjedan dana, pa čak i mjeseci. To se posebno odnosi na dva grada, Marinku i Avdejevku, koja su oslobođena prošle jeseni, kada se strateška inicijativa vratila ruskoj vojsci..."

  • padre says:

   Toliko o tvojoj i blogerovoj "realnosti", gde si došao samo do zakljućka,da Rusi, čudnamu čuda, jer to niko drugi ne radi (recimo Ameri), nešto kriju!

 2. @Željko says:

  To Vas ne sprečava da nas zasipate bogatstvom Vaših strateških analiza. Ima li neka analiza o tome kako je i da je gotovo celokupna mornarica NDH ( sastoječi se i inače od Kraljevininih brodova uključujući i one do kojih je Kraljevina dopla nakon poraza Austrougara ) bila prebačena u Crno more da se bori protiv Crvene armije.?! Odakle oni tamo ? Pa Italija nije htela konkurenciju na Jadranu . Pomorskim snagama NDH je ostavila oniliko obale ostrva i brodovlja koliko su oni i Nemci smatrali da im je potrebno i dovoljno. Kako su se proveli u Crnom moru - odvojeno je istorijsko pitanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *