РУСКА АРМИЈА САОПШТИЛА какву акцију Америка припрема у Сирији! ПРИБЛИЖАВА СЕ ВЕЛИКИ РАТ!

RUSKA ARMIJA SAOPŠTILA kakvu akciju Amerika priprema u Siriji! PRIBLIŽAVA SE VELIKI RAT!

17 marta 2018

GENERALŠTAB Oružanih snaga Rusije saopštio je da postoje znaci koji govore da se Sjedinjene Države i njihovi saveznici spremaju za udare po sirijskoj armiji krstarećim raketama.

Načelnik Glavne operatvine uprav ruskog Generalštaba – general Sergej Rudskoj –  izjavio je da su radi toga u Persijskom zalivu, Crvenom i Sredozemnom moru već formirane grupe brodova naoružanih krstarećim raketama.

Rudskoj je takođe ukazao da se vojnici na jugu Sirije – pod prismotrom instruktora iz SAD – spremaju za provokacije „sa upotrebom otrovnih hemikalija“.

Te provokacije, naglasio je Rudskoj, treba da Amerikancima posluže kao povod i opravdanje za raketiranje Sirije i njenih saveznika, odnosno – za udare po vojnim i državnim objektima na teritoriji Sirije.

Rudskoj je postavio pitanje: „Koga će SAD podržati tim udarima? Teroriste iz Džebhat an-Nusra i njihove saveznike koji divljaju po Istočnoj Guti?“

Predočio je Amerikancima da Nusrovci za provokaciju na severozapadu Sirije (pored naselja Al-Gabid i Kalb-Luza) imaju pripremljenih 20 kontejnera sa hlorom, a da se provokacija sprema i u južnoj provinciji Deraa u kojoj uporišta ima tzv Slobodna sirijska armija.

Prema njegovim rečima, pobunjenici i teroristi su hemijske otrove dobili maskirane kao humanitarna pomoć, a detonatore – upakovane u boksovima „cigareta“.

Rudskoj je izrazio zadovoljstvo što se situacija sa civilima u Istočnoj Guti konačno korenito izmenila, pa je za 24 sata iz zone ratnih dejstava izalo 27.000 civila.

Dodao je da su cele grupe terorista i pobunjenika spremne da polože oružje, ali da čekaju odobrenje svojih `gazda iz sveta`.

Reagujući na sve ovo, portparol Pentagona Adrian Rankin Gelovej je rekao da su Rudskojeva upozorenja „krajnje glupa“:

          Lavrov: U Siriji ratuju komandosi SAD, Britanije i Francuske – to više nije „proksi-rat”  

ŠEF ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da u Siriji ratuju komandoske jedinice iz Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Francuske i nekoliko drugih zemalja.

„Nije to više `proksi-rat` već direktna uključenost tih država u sirijski rat“ – ukazao je Lavrov.

On je neodgovornim nazvao izjave američkih zvaničnika o spremnosti SAD raketiraju i bombarduju Damask uprkos tome što se u glavnom gradu Sirije nalaze vojni i civilni predstavnici Rusije.

„Ne znam – naglasio je – ko je ovlastio ambasadorku SAD u Savetu bezbednosti UN, Niki Hejli, da izjavljuje da će SAD bombardovati Damask, možda i Asadovu rezidenciju, čak i ako se tamo nalaze ruski oficiri. To je apsolutno neodgovorno. Na to smo oštro odreagovali i po diplomatskoj i po vojnoj liniji“.

KOMENTARI9 komentara

 1. Sančo Pansa says:

  Odlično su odgovorili Zapadnjacima, jer svaki drugačiji odgovor bi ih doveo u zabludu i djelovao ohrabrujuće a ovako, ako traže rat dobiće ga i neka se spreme na katastrofu i na stotine kovčega, jer će ih Rusi pokidati kao što niko nije do danas!!!

 2. Trifun says:

  Zapadne genocidne hijene su OBJAVILE RAT RUSIJI! Svijet je zombiran, spava i drijema. Te hijene razumiju samo silu, a to znaci na SVAKU ORUZANU PROVOKACIJU odgovoriti SVOM SNAGOM munjevito i nemilosrdno bez bilo kakvog ustrucavanja ili kalkulisanja. Upozorili ste ih, svijet zna sta se desava, oni koji ne spavaju, i to je to. Ako krenu udri Rusijo SVOM SNAGOM, zbrisi ih sve, brodove i nosace sve sto ucestvuje u napadu...Pa nek razmisljaju ako hoce samounistnje. Nema nazad.

  • Srbin specijalac says:

   Tako je brate Srbine, svaka ti je ka Njegoševa! Ovoga puta ako SAD-ističke genocidne hijene udare na braću Ruse, braća Rusi bi ih u tom slučaju MORALI razbucati kao Panta pitu!!! I to bez ikakve milosti ili pardona!!! Ta bagra zlikovačka samo to i razume, brutalni jezik sirove sile! E pa što traže to će i dobiti!!! ŽIVELA VELIKA PRAVOSLAVNA SILA - MAJKA VELIKA RUSIJA!!!

 3. Zoran says:

  Bojovnici? El mi to ovde forsiramo hrvatski?

 4. goran says:

  Sojgu neka ukljuci sve sisteme, obaraj sve sto se mice.

  • Strahinja says:

   Ziveo Car Putin !!!

 5. Miki says:

  Najbolje obaveštavanje svetske javnosti o reakciji u Istočnoj Guti bi bili učestali snimci u svim naslovnim stranama novina sa učestalim kolonama izbeglica koji napuštaju ratno područje te oblasti.Time bi se ukazalo svetu da nepostoji ni trunka razloga za bilo kakvim aktivnostima za upotrebu bojnih otrova ka civilima kojih je sve manje u tom regionu.

  • Velika Metla says:

   Miki,zapadnjački teletabisi optužuju Siriju i Rusiju da su izazvale iseljavanja čitavih gradova,a na drugoj strani ih takođe optužuju za hemijske otrove! Pa ako su svi civili izbegli,kako kažu lažovi zapadnjački,koga onda truju kad kažu da se civili truju? Ovakve kontardiktorne izjave mogu samo da progutaju somovi na zapadu i u naci-čemeriKi! Zapad,kao sluga sotonina,se upleo u samog sotonu,a sotona je laž,a Gospod Bog je Istina! Ne postoji jedna jedina stvar koju je Bog obećao,a da je nije ispunio! Niti je ikada lagao za bilo šta!

 6. Milutin says:

  Fašističke ubice i pljačkaši za šaku dolara hoće da unište ceo narod. Seme im i pleme fašističko. Da oće da krenu no podmukle kukavice nemaju srca. Ali platiće ovo sve dosad što su radili krvavo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *