РУСКА БАЗА НИКЛА ПРЕД АМЕРИЧКИМ ВРАТИМА: Паника у Пентагону, Москва остварила претњe

RUSKA BAZA NIKLA PRED AMERIČKIM VRATIMA: Panika u Pentagonu, Moskva ostvarila pretnje

20 decembra 2018

U SAD je objavljen satelitski snimak lokacije za koju se smatra da se na njoj nalazi ruska vojna baza.

Američki list The Drive je na svom sajtu objavio satelitski snimak venecuelanskog ostrva Orčila u Karipskom moru na kojem se, pretpostavlja se, nalazi ruska vojna baza.List je kao dokaz za tu tvrdnju naveo da se na ostrvu pojavila avionska pista na kojoj je moguće poletanje i sletanje ruskih strateških bombardera Tu-160.

Navodi se da je ostrvo Orčila udaljeno od Floride 1.300 milja (2.080 km).

Tokom decembra, ruski list ‘’Nezavisimaja gazeta’’ se pozvao na svoje vojno-diplomatske izvore u svom tekstu, gde piše da Rusija planira da razmesti svoje strateške bombardere u Venecueli.

Predsednik venecuelanske Konstitutivne skupštine Djosaldo Kabeljo je ranije prokomentarisao ove navode medija i izjavio da podržava izgradnju ruske vojne baze u njegovoj zemlji.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. ARMAGEDON says:

  glupost

  • padre says:

   I to ne prva!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Odlično, 2000 km je sasvim blizu za rusku tehnologiju, ove nove ruske hipersonične rakete to prevale za minutu. Pa zar su kauboji mislili da se mogu približiti ruskim granicama a da su oni nedodirljivi od ISTOG SCENARIJA ??? Samo tupani mogu da poveruju u kaubojsku propagandu.

 3. Budi Bog s nama says:

  Odavno postoji ona igra "Monopol" radi se o osvajanju teritorija, ovo je isto to ali stvarno, ali dolaskom pravednog carstva Božijeg svi ćemo položiti svoje račune koje smo do sada pravili bez krčmara.

 4. Vesko says:

  A onda i na Kubi ako nastave sa provokacijama u ruskom dvoristu u Ukrajini!

 5. A akoM says:

  Ideja je dobra,ako mogu braniti te baze od"nepoznatih plaćeničkih napada"!Ali,ako i nemogu to,onda kao revanš mogu ispaliti"nepoznate" rakete na USA-Zapadne baze u blizini svojih matičnih ruskih granica,jer će imati povod za to!Debeli,toliko debeli da slobodno mogu reći da o tom svom udaru znaju kolko i o udaru na svoje baze po svijetu,i da će isto ponoviti ako bude potrebno!Pa nek se misli tko što hoće,i točka!A i bez toga,ruske hipersonične rakete ispaljene iz Venecuele,lete do USA ciljeva u minutama,pa nek se i USA pita hoće li ih Rusi ispaliti prvi?!?Ravnoteža straha poziva na oprez,priziva pamet!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *