РУСКА БАЗА У ВЕНЕЦУЕЛИ!? Да ли је могуће?

RUSKA BAZA U VENECUELI!? Da li je moguće?

24 januara 2022

Otvaranje ruskih vojnih baza u Venecueli je nemoguće, jer je to zabranjenom Ustavom zemlje, saopštio je ambasador Rusije u Venecueli Sergej Melik-Bagdasarov.

Diplomata je u intervjuu jutjub-kanalu „Solovjov lajv“ nazvao odgovor na ovo pitanje „očiglednim“, naglasivši da je za to potrebno samo baciti pogled na Ustav Venecuele.U isto vreme, Melik-Bagdasarov smatra da, ako se pojača pritisak SAD, Moskva i Karakas mogu povećati vojnu saradnju. Postoji mnogo oblika takve saradnje, jeprimetio diplomata.

„Venecuela ima prilično razvijenu lučku infrastrukturu. Tamo se nalaze i dubokomorske luke i civilne luke, postoje razne baze venecuelanske mornarice. Poseduju sve što je potrebno. Druga stvar je što je ta tema prilično osetljiva. Štaviše, naše krstarice-nosači aviona, raketne krstarice tamo uplovljavaju i ništa čudno u tome ne vidimo“, dodao je on.

Ranije je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven zapretio „odlučnim odgovorom“ u slučaju da Moskva pošalje ruske vojnike u Latinsku Ameriku.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je nedavno na temu raspoređivanja ruske vojne infrastrukture na Kubi i u Venecueli da ništa ne može da potvrdi ali ni da isključi.

KOMENTARI5 komentara

 1. Zoran says:

  Sjano, Rusi su uvek znali sta rade.

 2. Petrovgrad says:

  Koliko km ili milja ima od obale Venecuele do Njujorka. Za koje vreme mogu da prelete raketice. To je sada nagrado pitanje.Ostalo je stvar tehnike, da brod uplovi u luku, da se istovare raketice, da se prebace na suvo i da ne budu na kiši. Nedaj bože da barut ne ovlaži, ...

 3. Vojna i ojdeSve says:

  Sve je moguce... ? A zashto im.... Kad imaju raketetete.... Oganj....SMRT....oganj....smrt.....MARS..... Kinder apple.....

 4. Cpbija cveta says:

  Ne može da se potvrdi, ne može da se isključi ali biće nakon hitne promene ustava u Venecueli a na Kubi su već bili u vreme ČeGevare i Nikite Hruščova.

 5. persida says:

  Ustav Venecuele, ha ha, koja komedija. Tamo vlada komunista Maduro koji batinom drzi sve u svojim rukama i ne postuje nikakav ustav. To sam licno cula od ljudi iz Venecuele, nikada ne sretoh nekoga ko kaze da je tamo dobro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *