РУСКА, БЕЛОРУСКА и СРПСКА војска заједно у Калињинградској области

RUSKA, BELORUSKA i SRPSKA vojska zajedno u Kalinjingradskoj oblasti

9 septembra 2021

Svečanost otvaranja rusko-beloruskih strateških vežbi „Zapad-2021“ održana je u Kalinjingradskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.„Glavni događaji su se odigrali na teritoriji poligona Pravdinski, koji je namenjen za gađanje iz različitog naoružanja, taktičke i taktičko-specijalne vežbe sa vojnim jedinicama i odredima armijskog korpusa Baltičke flote“, saopštilo je to ministarstvo.

Svečanosti su prisustvovali komandni sastav armijskog korpusa Baltičke flote, kao i veterani Oružanih snaga i vojna lica. Komandant flote admiral Aleksandar Nosatov dso je izjavu o spremnosti za izvođenje manevara. Svečanost je završena opštim svečanim prolaskom vojne tehnike i vojnika armijskog korpusa.

Svečani događaji održani su i na teritoriji amfibijskog jurišnog poligona Hmeljevka, u formacijama i jedinicama baltičke pomorske baze.

Vežbe „Zapad-2021“ biće održane od 10. do 16. septembra. Kako je ranije objasnio prvi zamenik načelnika Glavne uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Rusije, general -major Jevgenij Iljin, na vežbi će pored Rusa biti predstavljeni kontigenti devet zemalja: Jermenije, Belorusije, Indije, Kazahstana, Kirgizije, Mongolije, Srbije, Tadžikistana i Šri Lanke.

Posmatrači će biti predstavnici vojske Vijetnama, Kine, Mjanmara, Pakistana i Uzbekistana.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, do 200.000 ljudi, oko 80 aviona i helikoptera, do 760 jedinica vojne tehnike, uključujući 290 tenkova, 240 topova, višecevne raketne sisteme i minobacače, do 15 brodova, …

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Pera Vol says:

  NATO je sade gotov kad se uključila i Srbija.

  • Djordje says:

   more pazi ti cmarugu da te ne pogodi neki kozni merak. Tvoje ironije sacuvaj za tvoje bliske.

  • Hrvacki kralj Cmarislav says:

   Hrvacka i Albanija brane NATO.

   • Ivke says:

    hehe sigurno

 2. Ivke says:

  hehe sigurno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *