РУСКА ДРЖАВНА НОВИНСКА АГЕНЦИЈА ОБЈАВИЛА: Русија и Белорусија спремају наоружање за Србију!

RUSKA DRŽAVNA NOVINSKA AGENCIJA OBJAVILA: Rusija i Belorusija spremaju naoružanje za Srbiju!

19 aprila 2017

Rusija i njen predsednik Vladimir Vladimirovič Putin spremni su da Vojsci Srbije isporuče moćan raketni sistem S-300 po posebnim uslovima, znatno povoljnijim od tržišnih! Ovo je tokom vaskršnjih praznika potvrdila ruska državna novinska agencija Tas!

Ova agencija, koja prenosi zvanične stavove Kremlja, javlja i da će Belorusija i njen lider Aleksandar Lukašenko u 2018. našim oružanim snagama isporučiti osam najmodernijih „migova 29“, ali i dva diviziona PVO sistema „buk M2“ sa 12 raketnih lansirnih lampi!

Tako će Vojska Srbija, piše Tas, do kraja sledeće godine raspolagati najmoćnijim vojnim arsenalom na Zapadnom Balkanu, imaće 14 modernizovanih „migova 29“, po 30 tenkova T-72 i oklopnih vozila BRDM-2, kao i dva diviziona „buk M2“!

Efikasno oružje

Ruska agencija podseća da je premijer Aleksandar Vučić prilikom poslednje posete predsedniku Putinu rekao da je sistem S-300 isuviše skup za Srbiju. Ipak, kako navodi Tas, Rusija je izrazila želju da pomogne kroz konkretne sporazume i u aranžmanu koji ne bi podrazumevao tržišne uslove.

„Potpredsednik Vlade Dmitrij Rogozin izjavio je da će Rusija razmotriti tehničke detalje srpskog zahteva za kupovinu oružja i raketnog sistema S-300. Rusija se ne meša u bezbednosti Srbije, koja ima pravo na visoko efikasno oružje. Jedna od glavnih tema tokom Vučićeve posete 27. marta ove godine bila je vojnotehnička saradnja i kupovina raketnih sistema“, prenosi Tas.

Ruski novinari podsećaju i da je Moskva već poklonila Srbiji vrednu vojnu opremu.

„Rusija je donirala šest ‘migova 29’, čija se puna upotreba u Vojsci Srbije očekuje ove godine. Srbija dobija i po 30 modernizovanih tenkova T-72 i oklopnih vozila BRDM-2… Razgovaralo se i o sistemima ‘buk M1’ i ‘buk M2’, kao i o raketnom kompleksu ‘Tunguska’. Srbiji je pomoć obećala i Belorusija: Minsk u 2018. Beograd snabdeva sa osam aviona ‘mig 29’ i dva diviziona raketnog kompleksa ‘buk’ sa 12 lansirnih rampi“, prenosi Tas, podsećajući da Beograd već ima i potpisan ugovor o nabavci devet borbenih „erbas“ helikoptera H145M.

KOMENTARI8 komentara

 1. Don says:

  A koliko ce to gvozdje da kosta?

 2. Batina says:

  Ako to stvarno Rusi daju, onda srbija iz zahvanosti da da Rusiji vojnu bazu I da na njoj instaliraju S-500. naravno prije toga unistiti zapadne kolaboracioniste I izdajnike.

  • Don says:

   Dacemo mi bazu:))Samo kako ce da prodju?Nece oni bazu kod nas.Sa Krima mogu sve da drze na nisanu.Uzmi geografsku kartu i pogledaj.

  • Lajla says:

   TAKO JE.

  • milos says:

   U zgradi generalstaba ceo sprat zauzimaju NATO oficiri .

 3. Milisav says:

  Nema od toga nista. Svjetski rat samo sto nije poceo, pitanje je dana, a vi pricate o kraju 2018. Oni to vec sve sada imaju, ta oruzja i avioni su stari vise od 15 godina i stoje u hangarima, a oni pricaju kao da su narucena nova pa ih treba proizvesti pa im treba za to jos dve godine, da su mislili isporuciti vec bi isporucili.

 4. Bubalo says:

  Ne treba nam nikakvo oružije osim pešadijskog i artiljerijskog naoružanja za odbranu zemlje s'obzirom da ako budemo imali te sisteme PVO možemo biti meta NATO i mogu baciti nuklearnu bombu na Srbiju.

 5. Jaooo says:

  I tako ćemo pričati do 2048 - e , ne lipši magare do zelene trave , ja ću vam reći šta će biti , Ameri će napasti Ruse , oni će uz mnogo žrtava uspeti da se odbrane , mi ćemo nastradati nenaoružani kao i uvek u istoriji , ali na kraju će Rusi da nas oslobode i mi u znak zahvalnosti ćemo da im okrenemo leđa , onda će evropljani da nas okupiraju tako što će da nam ponude novac za obnovu i tu je kraj Srpstva a Rusi će dati koncesije stranim lopovima da koriste energente i za sto godina ćemo svi biti katolici i mi i oni , i to je to . Drugačije ne može da bude ipak njih ima pet puta više od nas a jedno hiljadu puta su bogatiji a te priče da ima boga i to ... Jeste ali mi smo u paklu i ovde neko drugi vlada a boga ćemo videti kada odemo odavde . Ovde vlada vatikan i sotona papa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *