РУСКА МЕГА ПОДМОРНИЦА ДОБИЛА ЗАДАТАК: Запад и НАТО пакт у страху!

RUSKA MEGA PODMORNICA DOBILA ZADATAK: Zapad i NATO pakt u strahu!

22 aprila 2019

Gigantska ruska podmornica Belgorod koja ima zapanjujuću dužinu od čak 184 metra, trebala bi biti premeštena iz tajne radionice po završetku radova.

Belgorod ima deplasman od 14.700 tona i dvostruko je veća od podmornica u britanskoj mornarici, a naoružan je nuklearnim podvodnim torpedima kojima upravlja veštačka inteligencija.Ruski predsednik Vladimir Putin pohvalio se da ovi bespilotni „Posejdoni“ mogu potpuno uništiti mete udaljene čak 9.000 kilometara, a posebno su dizajnirani kako bi se suprotstavili NATO-vim podvodnim snagama.

Belgorod je izgrađen u tajnom brodogradilištu u gradu Severodvinsku, koji je na krajnjem severoistoku Rusije, a strancima je ulaz zabranjen, prenosi San. Podmornica je takođe opremljena podvodnim pristaništem što joj dopušta plasiranje manje podmornice i bespilotnih dronova. Priča se da bi ovakva podmornica mogla da sabotira komunikacione kabele i naftnu infrastrukturu u Severnom moru.

U januaru, Foks Njuz je izvestio da bivši viši savetnik predsednika Trampa Kristijan Viton priznaje da postoji „stvarna zabrinutost“ zbog ove podmornice plana. Prototip podmornice koju već nazivaju „mašinom za sudnji dan“ s probnom vožnjom započeo je na Božić, izvestio je TASS.

„U morskom području zaštićenom od sredstava za izviđanje potencijalnih neprijatelja, u toku su podvodni testovi nuklearne propulzije Jedinice Posejdona“, navodi izvor odbrane.

(Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *