RUSKA MORNARICA U ČUDU: Sedam brodova NATO u Crnom moru

RUSKA MORNARICA U ČUDU: Sedam brodova NATO u Crnom moru

7 jula 2014

mornar_620x0Američka ratna krstarica „Zaliv Vela“ uplovila je  danas u Crno more, saopštio je Itar-Tasu izvor u Glavnom štabu ruske  mornaričke flote, navodeći da je na taj način broj brodova NATO u  crnomorskim vodama dostigao sedam.

Sagovornik ruske agencije  izrazio je čuđenje što je kao zvanični razlog uplovljavanja krstarice  navedeno učešće u vežbama snaga NATO za uklanjanje mina, što je uporedio  sa uprezanjem u istu zapregu konja i laneta.

Ranije danas,  vojno-diplomatski izvor u Moskvi rekao je Itar-Tasu da će ruski mornari,  koji učestvuju u obimnim vežbama u Crnom moru, pratiti dejstva plovila  NATO, koji su došli na zajedničke vežbe sa Bugarskom „Povetarac-2014“.

Prema  podacima tog izvora, na današnji dan u Crnom moru su italijanski brodovi  „Avijer“ i „Rimini“, turski „Akčaj“ , britanski  „Čidingfold“ , grčki „Mačitis“ i francuski  „Sirkuf“.

Krajem prošle sedmice Ministarstvo odbrane  Rusije saopštilo je da počinje vežba Crnomorske flote uz učešće približno  20 plovila, više od 20 aviona i helikoptera, kao i morske pešadije i  obalske artiljerije.

Rusko ministarstvo je navelo da oblast vežbi obuhvata čitavo Crno more, navodi agencija.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rudy Franklin says:

    A STA JE TO, STO JE BITNO I "POD VODOM"?

  2. Desanka says:

    Ako se ogreše o pravila treba ih sve potopiti!...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *