РУСКА НОВИНСКА АГЕНЦИЈА: Ево шта се договарају Путин и Вучић!

RUSKA NOVINSKA AGENCIJA: Evo šta se dogovaraju Putin i Vučić!

14 maja 2018

RUSKA informativna agencija Regnum `prepričala` je svojim čitaocima tekst objavljen u „Večernjim novostima” u kojem se navodi da je Vladimir Putin Aleksandru Vučiću – u vreme parade na Crvenom trgu – preporučio da Srbija od Rusije nabavi raketno-topovski sistem „Pancir-S1” i višecevni raketni bacač „Uragan”.„Novosti” su na tu temu objavile ovaj tekst:

„PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić otkrio je šta mu je tokom parade šapnuo njegov domaćin Vladimir Putin.

Šef države kaže da Putin odlično poznaje rusko naoružanje i da mu je u trenutku kada su ispred njih prolazili sistemi “Pancir” i “Uragan” došapnuo da je to prava stvar za Srbiju i da su se odlično pokazali u Siriji, napominjući da je “Uragan” veoma skup za nas, dok mogućnost nabavke “Pancira”, o čemu su “Novosti“ juče pisale, nije dodatno komentarisao.

‘Za Putina je najradosniji trenutak bio prolazak tenka T-34 sa beloruskog fronta. To je podsećanje na Drugi svetski rat i legendarni ruski tenk koji je izlazio na kraj sa najmoćnijim nemačkim ‘leopardima’. Ali se meni u više navrata naginjao da kaže – ovo oruđe nam se pokazalo veoma dobro u Siriji, ovo bi trebalo i vi da razmotrite. Ovo je pokazalo najveću efikasnost”.

Posebno mi se obratio kada su u pitanju bila dva sistema – jedan je “Pancir S”, a drugi “Smerč”, rekao je Vučić.

Dodao je da kada je reč o sistemu “Uragan smerč” nemamo mogućnosti i ne možemo to sebi da priuštimo u ovom trenutku.

Putin mu je, kako je kazao, rekao da su ti sistemi pokazali izuzetnu snagu, efikasnost u pravoj borbi, ne vežbovnim aktivnostima već u dejstvima u Siriji”.

Regnum je iz teksta posebno potencirao da se Putin Vučiću u vreme parade „često naginjao”, da je predsednik Srbije rekao da je „Uragan” za nju preskup, a da se povodom „Pancira-S” uzdržao od komentara.

Agencija je naglasila da Srbija u poslednje vreme radi na jačanju svojih oružanih snaga. I navela da je Rusija 2017-te Srbiji besplatno isporučila šest lovaca MiG-29 i da će isto učiniti i sa 30 tenkova T-72 i istim brojem borbenih vozila pešadije BRDM-2.

Regnum navodi da se radi o naoružanju vrednom 600 miliona dolara.

Dodatno je podsetio da Beograd pregovara sa ruskom državnom kompanijom „Rosoboronэksport” o kupovini šest višenamenskih helikoptera Mi-17 i četiri borbena Mi-35.

Regnum podseća i da Srbija može od Belorusije kupiti zenitne raketne sisteme S-300 i još šest lovaca MiG-29.

Na kraju naovi da eksperti procenjuju da će Vojska Srbije – kad sve pomenute isporuke budu završene – „postati najmoćnija vojna sila u regionu”.

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Putin glupim Srbima uvaljuje kvarnu robu za velike pare. Pitaj Vucicu izraelsku vojsku da li icemu vredi Pancir?

  • Morača says:

   Sigurno da vredi. Jer u Siriji pobeđuju Rusi i Iranci, a ne ameri i Izraelci.

   • Miraš says:

    Pitanje je samo dokle će to napredovanje trajati. Pre 4 dana izraelska vojska gadjala je u Siriji skladište oružja, logističke ciljeve, obaveštajne centre i navodno uništili su nekoliko sirijskih PVO sistema. Tvrdili su da su gadjali samo iranske snage u Siriji, ali gadjali su oni itekako ciljeve SAA. Od tada jedina vojna operacija koja se vodi u Siriji je oslobadjanje kampa Jarmuk na jugu Damaska. Izgleda da je ponestalo municije. Na ovaj način Izraelci i povremeno Amerikanci mogu cele godine da ih zaustavljaju i da značajno usporavaju sve planove operacija snaga SAA. Očigledno je da Siriji nedostaje bolja PVO od postojeće, a ako joj to Rusija uskraćuje onda neće biti daljeg napretka.

   • Miraš says:

    Stvar je u tome što je Rusija obećala Siriji pomoć u borbi protiv terorizma, ali sada Sirija ulazi u novu fazu rata kada protiv nje otvoreno nastupaju države teroristi. Nije sada jasno kakva će biti pomoć Rusije u ovoj fazi sirijskog rata.

 2. Ognjen says:

  Mi smo imali jednog Milankovica, znate li samo kakvo je oruzje on mogao da izmisli # elektromagnetnu oluju # ili Teslu on je izumeo loptaste munje. Nama bi odgovarla magnetna oluja i onda uvedemo sankcije americi iskljucimo im struju jer smo im mi i dali struju.

 3. Rale says:

  Putin priča gluvim ušima.Taj je baba Merkelin potrčko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *