РУСКА ОСВЕТА ЈЕ УПРАВО ПОЧЕЛА! Москва увела Немачкој и Француској санкције

RUSKA OSVETA JE UPRAVO POČELA! Moskva uvela Nemačkoj i Francuskoj sankcije

12 novembra 2020

Rusija je već uvela recipročne sankcije protiv niza predstavnika Nemačke i Francuske u vezi sa situacijom sa Aleksejem Navaljnim i uskoro će o njima obavestiti svoje evropske partnere, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na onlajn konferenciji za medije.

„Naravno, uslediće odgovor na sankcije. Budući da se sankcije Evropske unije u vezi sa Navaljnim direktno tiču visokih zvaničnika ruske predsedničke administracije, naše sankcije biće recipročne. One su već usvojene i o njima ćemo uskoro obavestiti naše nemačke i francuske kolege“, precizirao je Lavrov.Prema ministrovim rečima, ove sankcije će se odnositi na visoke zvaničnike kancelarija lidera Nemačke i Francuske.

Ministar je istakao i da ponašanje Nemačke u situaciji oko opozicionog ruskog lidera Alekseja Navaljnog nije prihvatljivo, Moskva ima pitanja za Berlin u vezi sa ovom situacijom, a postupci Nemačke ne ispunjavaju međunarodne obaveze.

„Što se tiče Navaljnog, zaista postoji osnova za ozbiljan nesporazum. I postoji osnova da se postupci naših nemačkih kolega proglase za apsolutno neprihvatljive i da nisu u skladu sa međunarodnim obavezama“, naglasio je Lavrov.

Ministar je dodao i da Rusija ne može da odbaci verziju da je bloger otrovan bojnim otrovom bilo u Nemačkoj, bilo u avionu kojim je prevezen do berlinske klinike „Šarite“.

„Imamo sve razloge da verujemo da se sve što mu (Navaljnom) se dogodilo u pogledu dospevanja bojnih otrova u njegovov organizam moglo dogoditi u Nemačkoj ili u avionu, kojim je prevezen u kliniku ‘Šarite’“, rekao je ruski ministar.

Slučaj Navaljni

Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu, gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu. Lekari bolnice nisu pronašli znake trovanja, moždanog udara, infarkta, infekcija, niti virusa korona.

Na zahtev porodice, bloger je 22. avgusta iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu. Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Lekari su 7. septembra probudili Navaljnog iz kome.

Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

KOMENTARI3 komentara

  1. test01 says:

    bla bla bla ... buc jednom recju prazna prica. Hajde zavrnite im malo gas sada kad zima pocne (Srbi ce se snaci - nista novo)?

  2. Avangard-Kinzal says:

    Samo recipročno nacisti vatikaneri razumeju, nikako drugačije.

  3. Rista says:

    Ja pomislio na trenutak...Pa dobro, najbolje recipročno. Nemačka ne može da uvede sankcije Rusiji i stopira izvoz gasa i nafte u Rusiju pa to neće nikad ni uraditi. Rusi mogu, ali ni oni neće to nikad uraditi iako bi to bio najžešći sankcioni udar Nemačkoj. Zato brate bolje recipročno. Nemačku to ne bole, Rusi su svejedno izolovani i njih ne bole i... Igrale se delije...Već mi dosadile ruske recipročne snakcije. Manje više, to su korektno političke sankcije koje ništa ne znače. Ne verujem da će se Ruski narod oduševiti ovim sankcijama, jer ni Ruski narod se ne vezuje na leđa predugo, a recipročne sankcije se zaista već predugo uvode i nisu više popularne. Kao Merkelovoj i Makronu se zabranjuje dolazak u Rusiju? Pa oni i neće da idu u Rusiju ali oće pošalju vojsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *