РУСКА ПОНУДА СРБИЈИ КОЈА СЕ НЕ ОДБИЈА

RUSKA PONUDA SRBIJI KOJA SE NE ODBIJA

11 novembra 2020

RUSIJA želi da pomogne, kao što je uradila u prvom talasu pandemije, dezinfikovala bolnice, cele gradove, slala lekarske timove, tako i prvu vakcinu protiv korona virusa želi da proizvodi zajednički sa Srbijom. Ovakav dogovor već ima sa pet zemalja, Srbija jeste najmanja među njima, ali je jednako važna.

Ovo je za Sputnjik rekla Natalija Šatilina, zastupnik ruske kompanije „Smart Teh“ u eventualnim pregovorima o saradnji sa našom zemljom u zajedničkoj proizvodnji vakcine protiv virusa korona.Ona dodaje da je predlog o saradnji već predstavila nadležnima u Srbiji:

„Obavešteno je Ministarstvo zdravlja, kontaktirali su me iz kabineta ministra da mi kažu da su primili predlog, čekam odgovor, znam da je za to potrebno vreme. Kompanija me je ovlastila za pregovore sa Srbijom, to je prioritet, ali i za države u okruženju, pre svega Republiku Srpsku i Crnu Goru. I oni su već obavešteni o tome da ovaj predlog saradnje sa Rusijom postoji“, kaže Šatilina.

Ona dodaje da su stručnjaci iz Rusije sigurni da u našoj zemlji postoje farmaceutske kompanije koje mogu da odgovore na ovaj izazov, a da je on najveći za naše naučnike, jer je, kaže, najlakše uvesti gotove ampule.

„Ovakva saradnja je generalni princip kada je u pitanju „Sputnjik V“. Kompanija nudi tehnologiju, a vakcina se proizvodi i pakuje na teritoriji zemlje čija vlast prihvati saradnju. Vode se time da svaki proizvod, a posebno farmaceutske industrije, svaka država želi prvo da proveri u svojim laboratorijama. Ovo što kompanija nudi Srbiji, već se odvija u drugim zemljama, zajednička laboratorijska ispitivanja trenutno se obavljaju u Belorusiji, Kazahstanu, Indiji, Venecueli i Ujedinjenim Arapskim Emiratima“, kaže naša sagovornica.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik V“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca, a neželjene efekte lek ne izaziva kod 85 odsto vakcinisanih.

Očekuje se da će prvi rezultati ovih ispitivanja biti objavljeni do kraja meseca, kada bi trebalo da počne i masovna vakcinacija protiv korone u Ruskoj Federaciji.

Ruske vlasti su saopštile da se već formirao red država koje žele da uđu u registarski dosije „Sputnjik V“, bilo kao zajednički proizvođači ili kao kupci vakcine protiv virusa korona.

KOMENTARI16 komentara

 1. test01 says:

  hahaha Pa okupaciona gnjida je vec dala pare americkim (Gejcovim) trovacima. Samo pratite kako ce prvorodjeni to da eskivira i da uvali narodu Gejcov otrov sa nano-cesticama !

 2. Stavra says:

  U Srbiji, celokupna farmako industrija je u privatnim rukama, što znači da ne postoji osnova za nekakvu "zajedničku proizvodnju". Ovo više liči na "pošto nemate nikakvu kontrolu ni nad čim, zanimljivi ste nam da proizvodimo neispitan lek, horošo?". Posle pelcovanja ko preživi može da priča da l' mu glava zanosi, svrbi li ga il' se zemlja trese.

  • Crna Plovdina says:

   Od Ruske vakcine će NEKO i da preživi - od amerikenjske neće NIKO.

 3. Slobodanka says:

  O, gledaj narode šta će sad naš Pašinjan da odgovori na ovakvu ponudu Rusije? Zar on nije već odabrao američko-nemačku vakcinu? Lele, crna Srbijo ko te vodi.

 4. Rista says:

  Čudo jedno da konstruktori pandemije još nisu opičili sa propagandom kako svakodnevno milijardu ljudi stoji u nepreglednim redovima ispred svetskih laboratorija i sa suzama u očima željno iščekuje da se na prozoru slavodobitno pojavi njeno veličanstvo vakcina.

 5. persida says:

  Srbi, vecni zamorcici na kojima ce se isprobati i ovaj lek.

 6. garo says:

  Hvala Rusima, zele da nas zastite od vakcina nasih dusmana jer Rusi znaju da nas ovi zele da istrijebe. Plasim se da ce siptarsko kopile uzeti ipak od nasih dusmana, tu svrstavam i Kineze.

  • uddu says:

   osim razoćarenja i sramote,rusi nam nikad u istoriji nisu ništa dali !

   • Mile says:

    Obrazuj se, informiši se. Ovako samo se reklamiraš kao nepismena skotina.

  • Becki konjusar says:

   Isti su oni svi. Rusi su nas okupirali komunizmom i dovodeći Tita na vlast a za pbe sa zapada je suvisno trositi reči. Svi gledaju svoj intetes. Vratimo Kraljevinu!

  • persida says:

   Garo, da li ti stvarno mislis da nam Rusi daju lek samo zato STO NAS VOLE, onako, besplatno. Ako to verujes, onda u detinjstvu nisi doziveo ljubav roditelja. Zato ces to traziti citavog zivota i svako ce moci da te obmane i izmanipulise.

   • Suzuki Vitara says:

    Sido, Srbi znaju ko ih nikad nije ubijao i okupirao, a uvek ih pomagao u oslobadjanju. Tako da dzaba ti je jezuitska propaganda, preumljavanje i foliranje.

   • garo says:

    Persida, ja sam odrasto u jednoj divnoj porodici punoj ljubavi a izgleda da si ti odrasla u U porodici u kojoj su samo lajali protiv Rusa.

 7. Vlada says:

  Naravno da ce vlast odbiti tu ponudu kso i druge , pa ce da pevaju kako ne mozemo bez eu da sa njima imamo najvecu trgovacku razmenu.

 8. Beli Orao says:

  Što reče “ Test 01“, ove degeneraciju već su bacili pare zapadu i pored ruske vakcine koja je prva bila na tržištu , bolja a jeftinija ! Pa sad nek mi neko kaže da su Rikani na vlasti sa bajnim Konnjom normalni !!! A već najavljuju nasilno vakcinisanje stanovništva Srbije !

 9. doktrina soka says:

  Evo njima svima od sake do lakta,sce ce se to srondat kao i pticiji grip. Tresla se gora rodio se mis.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *