РУСКА ПОРУКА СРБИЈИ: Ништа не може без СБ УН! НЕ МОЖЕ АМЕРИКА ДА ПРОДАЈЕ ОРУЖЈЕ ШИПТАРИМА

RUSKA PORUKA SRBIJI: Ništa ne može bez SB UN! NE MOŽE AMERIKA DA PRODAJE ORUŽJE ŠIPTARIMA

11 juna 2021

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je da nijedna odluka o Kosovu i Metohiji neće moći da prođe bez Saveta bezbednosti UN.

Kao i da Rezolucija 12 44 ostaje na snazi. On je za Radio-televiziju Vojvodine naglasio da Rusija do sada nije imala zvaničan poziv za učešće u dijalogu Beograda i Priština.– Srbija polazi od toga da je Rusija član Saveta bezbednosti i mi nastupamo u tom formatu. Beograd nije ništa tražio od nas, niti bi mi na taj način nešto tražili od Beograda, ali sarađujemo na najbolji način na osnovu zajedničkih interesa. Rezolucija 12 44 je ono što je važeće. Ona govori o posebnom statusu Kosova, ali ne o Kosovu kao nezavisnoj državi – pojasnio je on.

Bocan-Harčenko je poručio da je Moskva spremna da razmotri nove aspekte, ali samo ako Srbija to želi.

– Ako poziva bude bilo, mi ćemo svakako razmotriti zvaničan poziv da Rusija učestvuje u dijalogu na drugačijem nivou – rekao je on.

Ruski ambasador je naglasio da Rusija stoji iza zahteva Srbije da se mora ispuniti ono što je do sada dogovoreno, odnosno Briselski sporazum.

– Stvaranje zajednice srpskih opština je polazna tačka, a nije ni započeto stvaranje ove zajednice. Ovo je situacija koja smanjuje autoritet EU, jer ako se ne ispunjava ono što je dogovoreno, teško se može dalje pregovarati – rekao je on.

Bocan-Harčenko je istakao da nije u redu da Amerika prodaje oružje Kosovu, a da se deklarativno zalaže za mir i stabilnost, prenosi Sputnjik.

– Potkopavanje napora je recimo prodaja oružja iz Amerike Kosovu i za nas to nije prihvatljivo. To je primer dvojnih standarda. Sa jedne strane je želja i doprinos rešenju kosovske krize, sa druge strane popunjava se oružjem teritorija koja je krizna – rekao je on.

Kada je reč o najavljenoj vojnoj vežbi Rusije, Belorusije i Srbije, on je rekao da ne vidi ništa sporno u tome.

– Mi ne razumemo zašto je to nekom problem. Kada pravimo vežbe sami na našoj teritoriji, nama se prigovara kako to ne smemo da radimo. To je naravno van svakog normalnog razmišljanja. Tri suverene države, koje imaju pravo da rade ono što odgovara interesu svake države, saradnja u vojnoj sferi je isto sasvim normalna. Ja ne razumem gde je problem – zaključio je Bocan Harčenko za RTV.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Sto bi nas narod rekao " Ne lipsi magarce do zelene trave". Svako polunormalan u svetu zna da je zakon izmisljen da se izigra, sve sto je oteto u svetu je podrazumevalo pozitivnu zakonsku proceduru koja je to osnazila. Nego, hajde Uvazeni i Postovani Harcenko da razmotrimo kako da nam doturite desetak nuklearnih projektila, da znaju dusmani da smo slicni kao Kim Dzong. Ako nismo do sada izdrzali i pretrpeli svakakva iskusenja i ponizenja, da nase Pravoslavno pleme opstane na Balkanu i bude odskocna daska za zapad i europu, onda nam zaista od Vas nista nije potrebno. Uvek nas Pravoslavni balon prvo buse sa Srpske strane, dobise Srbi istorijske batine kao nijedan narod, valjda je red da nas sacuvate, vidite valjda da smo totalno prebijeni i da je front u rasulu. HVALA Nikolaju sto nas je spasao da se vratimo svojim kucama i na ovaj nas prostor, medjutim, nas granicni narod je svakodnevna zrtva neprijatelja. Budite Gospodine iskreni prema Srbima, ili nas maximalno vojno podrzavajte ili nas pustite da se poturcimo i pounijatimo. Apsolutno je vidljivo da smo "pusteni niz vodu", da se snalazimo kako znamo i umemo. Budite jasni i otvoreni, valjda prijatelji to mogu da ucine, kazite otvoreno da narod moze da razume i shvati, da li da budemo "nasi" ili da svi budemo zapadni gastajbarteri, da idemo tamo gde sunce zalazi a ne, gde izlazi. Srbi za svoje potomstvo put moraju da pronadju. Vi, nasa u Bogu braca ste uvek nesto istorijski bili rezervisani, jesmo li NASI ili nismo. Da li je moguce da se i dalje pomazemo i postujemo ili je TO nemoguce. Hajde da budemo razumni i da se dogovorimo, hocemo li da zivimo i dalje ili da se razvodimo, da svako trazi svoj zivot koji mu odgovara. Srpski narod je svasta pretrpeo i izginuo zbog ljubavi prema svom bratu, nedopustivo je i nije moralno, narocito hriscanski, da zrtva za isti istorijski program i tu ljubav bude marginolizovana i "pustena niz vodu". Mnogo toga nije u redu, mozda postoje razne konspirativne pomoci, ali, mi Srbi smo stalno suoceni sa dominacijom gorih od sebe koji nas pljackaju i ubijaju.

  2. Simon Saivil says:

    RUSKA PORUKA SRBIJI: Ništa ne može bez SB UN! NE MOŽE AMERIKA DA PRODAJE ORUŽJE ŠIPTARIMA......Ovde treba jedna činjenična ispravka: Amerika ne bi smela, ali može (joj se!)

  3. Nego says:

    Braćo Rusi ne sekirajte se,precednik će to da reši...Sve je dogovorio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *