„РУСКА ПРИВРЕДА НИЈЕ ДОЖИВЕЛА КОЛАПС“ – Велико признање Макрона

„RUSKA PRIVREDA NIJE DOŽIVELA KOLAPS“ – Veliko priznanje Makrona

21 decembra 2023

Makron je priznao da EU „nije bila baš uspešna“ u obuzdavanju Rusije tako što je zaobišla sankcije i odustala od uvoza ruske nafte i gasa, koje su joj mnogi uveli, da je „uspela na istočnom frontu“ i da njena ekonomija „nije propala“.

„Ruska privreda nije doživela kolaps“, rekao je Makron, optuživši za neuspeh zemlje koje su pomagale Rusiji zaobilazeći uvedena ograničenja.Govoreći o pomoći Ukrajini, Makron je rekao da je ovo veoma teško vreme za Ukrajince.

„Pojavljuju se nova pitanja. Postoji neizvesnost oko američke politike. Ali naš interes je mirna Evropa, koja može da osigura bezbednost svojih suseda i teritorije“, ocenjuje Makron u intervjuu za TV „Frans 5“.

Prema njegovim rečima Evropska unija mora da nastavi da pruža pomoć Ukrajini, čak i ako se stav SAD promeni, jer je za EU ​​ovo pitanje sopstvene bezbednosti.

Francuski predsednik ocenjuje da je podrška Ukrajini „jedno od fundamentalnih pitanja 2024. godine“ i da Evropa ima „volju i sredstva“ da nastavi da pomaže Kijevu čak i bez podrške Vašingtona.

„U narednim mesecima moramo da napravimo izbor. Osećamo da neke zemlje EU počinju da sumnjaju. Naši američki partneri mogu da sumnjaju, ali moramo da nastavimo da podržavamo Ukrajinu, jer naša sposobnost da živimo u miru zavisi od toga. Evropska bezbednost je u pitanju. Čak i ako Amerikanci odluče da promene svoju poziciju, ovo je pitanje evropskog suvereniteta i mogućnosti da sami izaberu svoju budućnost“, kazao je Makron u intervjuu.

On je naglasio da Evropa nije u ratu sa Rusijom i da pokušava da spreči eskalaciju sukoba, posebno nuklearnog.

Prema njegovim rečima, neophodno je i dalje podržavati Ukrajinu kako bi „prešla na pregovore pod svojim uslovima“.

(RT Balkan)

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Ovaj peder se žestoko preračunao po pitanju Rusije, a da je pitao svakog čobanina sa Golije planine rekao bi mu pravu računicu u dve reči.

  2. Beli Orao says:

    Petliću detliću ti buncaš i ko kano daješ pravac nekoj politici koja nema repa , vidjećeš ti još pingvinu jedan!

  3. persida says:

    Baci se ti, more, francuskom peopascu, a ostavi na miru Ruse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *