РУСКА ПРОФЕСОРКА УПОЗОРАВА: „Србија у опасности! РУСИЈА МОРА ДА РЕАГУЈЕ!“

RUSKA PROFESORKA UPOZORAVA: „Srbija u opasnosti! RUSIJA MORA DA REAGUJE!“

26 decembra 2018

Albanski kalifat će se sigurno pojaviti na Balkanu ako ne budemo dejstvovali protiv toga, istakla je ruska profesorka sa Moskovskog instituta za međunarodne odnose dr Jelena Ponomarjova na promociji svoje knjige „Kosovo – razbojnička država“ u Beogradu.

Ona je navela da pitanje Kosmeta nije samo regionalni već i svetski problem.

– Sve manifestacije neljudskog ponašanja su se dešavale na Kosovu. Ono nije regionalno, već svetsko političko pitanje. Kosovo se nikada ne bi pojavilo bez podrške transnacionalnih kompanija. Pitanje je kako su se vođe OVK pretvorile u poželjne političare? Evolucija Tačija i Haradinaja od terorista u političare je nekome od zapadnih sila trebala – rekla je Ponomarjova.Istakla je i da se rusko društvo sve više interesuje za Balkan, a onda političari reaguju na stav društva, ali da ipak ruska spoljna politika mora da bude agilnija prema dešavanjima na Balkanu.

Milica Đurđević iz Zavetnika kaže da je ideja „velike Albanije“ od začetka projekat zapadnih sila.

– London i Beč više od dve decenije pokušavaju da stvore još jednu albansku državu – takozvanu republiku Kosovo. Sve su to koraci ka uspostavljanju velikoalbanskog kalifata, koji će služiti interesima hegemonije zapadnih sila na Balkanu. Brana tome je veći uticaj i prisustvo Rusije – kaže Đorđevićeva.

Da opasnost od stvaranja moćne albanske države postoji, posebno ukoliko se obistine ideje o spajanju Kosova i Albanije, o kojima uveliko govore albanski političari Edi Rama i Ramuš Haradinaj, smatra analitičar Dejan Vuk Stanković.

– Rusija je tradicionalno zainteresovana za ovaj proistor i vrlo je moguće da se Rusi više uključe. Pretpostavljam da bi to postigli tako što bi Srbiji pomogli u vojnoj opremi i jačanju ekonomije – navodi sagovornik.

(Mediji)

KOMENTARI8 komentara

 1. Cetnik says:

  Zato je tu predsednik da kaze NE! On pregovara sapostenim neljudima teroristima. On veruje u zapadnu dobrotu.

 2. Velika Metla says:

  Država nam je u opasnosti,goli opstanak države,a "dosovski" nakot i drugosrPijanski šljam održava demonstracije u Beogradu! Pa da u toj nesrećnoj Srbiji ima pravih Srba,ne bi se "dosovci",kao ni njihovi simpatizeri,nanosali tintare na ramenima!

 3. trikornjanin says:

  Jednostavno resenje: Putin da se dogovori sa amerima i posalje svoje vojnike koji bi stitili Srbe na prostoru KiM. Neka imaju samostalnu komandu i koordinaciju sa kforom - sprecili bi dalja iseljavanja i obezbedili sigurnost od dejstva uck vojske koja je formirana. Po nasima siptari su neodgovorni, ameri, nemci i englezi su mnogo jaki, kfor pravi greske a mi ulazemo "vrlo ostre proteste" od kojih oni umiru od smeha. Ako se nesto ne promeni u razmisljanju rukovodstva Srbije bice to nasa velika sramota i steta.

 4. Deda Micko says:

  Ako se Rusija mesa u Siriji, Libiji, Venecueli, sto se ne bi mesala i u Srbiji, zasto ne podrzi svog ruskog coveka u Srbiji. Zato sto je ruski covek upravo Vucic. Sve dok je on na vlasti, Rusija ima izgovor da se ne mesa. To je to licemerje rusko, ali hajde to objasni Srpicima. Nemoguca misija.

  • Velika Metla says:

   Deda,opet lupaš ničim izazvan! Rusiju je POZVALA legitimna vlast(ne vlast kao ova srPijanska,postavljena od naci-amerike)u Siriji! Tako da kad Srbija dobije legitimnu vlast onda će Rusija,i SVAKO kome je puna kapa demoKuratije naci-amerike,biti pozvana!

 5. Deda Micko says:

  Pitanje na koje Rusija nikada nije iskreno odgovorila: da li ona ima, I KAKAV, interes u balkanskom regionu. Ako ga ima, onda mora da se uplete u zbivanja u Srbiji pre svega iz svog interesa. No, ona to cini samo iz ugla medjunarodnog prava, samo verbalno. Drugo, i veoma bitno, Rusi veoma dobro znaju da ogroman broj Srba ne podrzava Vucica i njegovu ekipu. Drugim recima, znaju da je Srbija dvostruko okupirana, s jedne strane od Zapada, a sa druge od domacih izdajnika. Ocekivati od takvih ljudi da te pozovu u pomoc je van uma. Kada se ovo ima u vidu, onda su Rusi jos vise obavezni da se upletu, da doprinesu Vucicevom padu, a ne da ga tetose i pozivaju u Moskvu pred SVAKE SRPSKE IZBORE. Ja verujem da je glavni interes Rusije novac i samo tako mogu da objasnim njeno zestoko uplitanje u Siriju ili odnedavno u Venecuelu. Tamo je tecno zlato, profit. Pomaganje Srbima podrazumevalo bi veliku konfrontaciju sa Zapadom, a malu dobit. Dozvolite sada da dam jednu prognozu: i kada ode Vucic, Rusi sed nece uplitati u Srbiju. Njihova podrska Srbiji bice marginalna. Za to vreme, svi nasi neprijatelji na Balkanu imaju KONKRETNU VOJNU pomoc od Amerike. U takvom odnosu snaga, Srbi nemaju nikakve sanse za opstanak na duze staze.

  • Miraš says:

   Mislim da je glavni cilj obezbediti ne samo miran Balkan nego i miran ceo Evroazijski kontinent. S druge strane Amerikanci na Balkanu mogu da naprave veliki kamen razdora izmedju Rusije i vodećih evropskih država Nemačka, Francuska. itd. Balkan je oduvek bio prostor interesantan i neophodan i jednoj i drugoj strani te i na taj način moguće saveznike na našem velikom kontinentu mogu da razdvajaju. Otuda se mnogi interesuju za temu "da li će Putin pomoći Srbiji" od Cie do sendvičara. Popij koju šljivu da se ne udaviš u sendvičima. ... Slično tome američko gomilanje snaga i posebno baza u Poljskoj i Rumuniji, u tri male baltičke republike, sve nenormalnije stanje u Ukrajini, suprotstavljanje ideji o pravljenju evropske vojske, pa i ovo američko povlačenje iz sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa i već pomenuti Balkan sve to treba da onemogući stvaranje slobodne Evroazije od Lisabona do Vladivostoka i Pekinga. Čak i ovo organizovano a ipak stihijno doseljavanje velikog broja izbeglica u Evropu iz Afrike i Azije može da posluži tom istom cilju. Pokušaj evropljana da naprave zaokret ka većoj samostalnosti u odnosu na SAD brutalno bi kaznili sa operacijama pod lažnom zastavom, bilo bi većih terorističkih napada po Evropi i ubrzanog uvođenja haosa. Takav haos bi bio podloga za pravljenje policijske diktature i totalitarne kontrole i onda bi bilo još manje slobode nego što je koliko toliko ima danas. Albaniju i Kosovo, tačnije Veliku Albaniju sa visokom odanošću SAD-u takodje mogu da koriste za kontrolu i kažnjavanje neposlušne Evrope kroz terorističke napade i specijalne oeracije. Na taj način bivši projekat bivših velikih evropskih sila Austrougarske, Nemačke i ostalih vratio bi se u novije vreme kao bumerang i Berlinu i Beču i Parizu i drugim većim evropskim gradovima. Poenta je da nismo samo mi u pitanju.

 6. Buba says:

  Ovi šipci dok nedobiju što zaslužuju, neće se smiriti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *