РУСKА ШАМАРЧИНА БЕРЛИНУ! Лавров отказао посету Немачкој! ДИПЛОМАТСKИ СKАНДАЛ ДРМА ДВЕ ЕВРОПСKЕ СИЛЕ!

RUSKA ŠAMARČINA BERLINU! Lavrov otkazao posetu Nemačkoj! DIPLOMATSKI SKANDAL DRMA DVE EVROPSKE SILE!

14 septembra 2020

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je otkazalo radnu posetu Berlinu šefa diplomatije Sergeja Lavrova, najavljena za sutra, nakon izmene rasporeda sa nemačke strane.Ruski ministar spoljnih poslova trebalo je da učestvuje na ceremoniji zatvaranja godine naučnog i obrazovnog partnerstva i saradnje, prenosi novinska agencija TAS.

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je 3. septembra nemačka strana obavestila Moskvu o izmenama u rasporedu ministra spoljnih poslova Hajka Masa, zbog čega je njegovo učešće na ceremoniji zatvaranja otkazano, dok je za bilateralne razgovore ostavljeno samo sat i po.

Zbog toga što je glavni cilj odlaska ruskog ministra u Nemačku postao irelevantan, a predloženi format bilateralnih razgovora znatno smanjen, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odlučilo je da otkaže planiranu posetu, navodi se u saopštenju.

Nemačka strana obaveštena je o ovoj odluci, saopšteno je iz ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo navodi da će Lavrov, uzimajući u obzir značaj i uspešno okončanje godine razmene i saradnje, uputiti pozdrav svim učesnicima ceremonije zatvaranja.

KOMENTARI4 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Nesto i od Rusa pametno. Retko se nesto slicno ovome dogadja a moralo bi malo cesce. Pa Nemci vam rade sve najgore kako iza ledja tako i otvoreno. O cemu Lavrov da prica sa Hitlerovcima u Berlinu? O Navaljnom i novicoku?

  • test01 says:

   bravo za komentar

 2. doktrina soka says:

  Putine zavrni gas SVABAMA ,pa neka bude sta biti mora.I onako je Nemacka uvela sankcije Rusiji,pa neka placaju Americi 3x vise, a u SIRIJI NAPRAVI RED ZA 24 CASA.Cuvaj resurse kada cena skoci u nebo a zima stegne.

 3. M says:

  Dobri i komentari!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *