РУСКА ТАЈНА СЛУЖБА: Запад спрема замену за Зеленског

RUSKA TAJNA SLUŽBA: Zapad sprema zamenu za Zelenskog

11 decembra 2023

Zapadne zemlje sve više razgovaraju da treba zameniti sadašnjeg predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, navodi se u saopštenju direktora Spoljno-obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije Sergeja Nariškina.

„Spoljna obaveštajna služba dobija pouzdane informacije da visoki zvaničnici vodećih zapadnih zemalja sve više međusobno razgovaraju o potrebi zamene aktuelnog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog“, rekao je Nariškin.Među razlozima za moguću zamenu Zelenskog su njegova „beskrajna grubost“ i gubitak sposobnosti za manevrisanje u sukobu sa Rusijom.

„Među razlozima su i neispunjena obećanja Zelenskog da će pobediti Rusiju na bojnom polju, i beskrajni bezobrazluk ukrajinskog predsednika u ophođenju sa stranim partnerima, i bezgranični nepotizam i korupcija u Ukrajini, čije razmere šokiraju čak i zapadne političare koji su stručnjaci za to. Ali najvažnije je da je Zelenski izgubio sposobnost manevrisanja u sukobu sa Rusijom u interesu Vašingtona i saveznika“, istakao je on.

On takođe smatra da je Zelenski otišao predaleko u stvaranju imidža beskompromisnog pobornika rata sa Ruskom Federacijom.

Prema rečima direktora Spoljne obaveštajne službe, kao zamenu ukrajinskom lideru Zapad razmatra komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova, šefa kabineta predsednika Ukrajine Andreja Jermaka, bivšeg savetnika Kabinet predsednika Ukrajine Alekseja Arestoviča, gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *