РУСКА ВАКЦИНА против короне Спутњик-V креће у цивилну употребу – почиње вакцинација

РУСКА ВАКЦИНА против короне Спутњик-V креће у цивилну употребу – почиње вакцинација

8 септембра 2020

ПРВА серија вакцине за превенцију COVID-19 «Гам-Ковид-Вац („Спутњик-V»), коју је развио Истраживачки центар Министарства здравља Русије за епидемиологију и микробиологију „Гамалеј“, пуштена у цивилни промет.

Директор „Гамалеја“ Александар Гинцбург рекао је да је вакцина прошла неопходне тестове квалитета и да наредних дана почиње испорука првих количина републике и области које чине Руску Федерацију.Кренуће вакцинација прво ризичних група становништва, нарочито лекара и наставника.

Руски министар здравља Михаил Мурашко рекао је 7. септембра да ће већ ове недеље почети вакцинација првих добровољаца против коронавируса.

Бивши главни санитарни лекар Русије Генадиј Онишченко рекао је да би око 80 милиона људи ове сезоне у РФ требало да прими вакцину против коронавируса.

Гинцбург је предвидео коначну победу Русије над КОВИД-19 до лета 2021. године.

Потврдио је да његова земља може годишње произвести 80 милиона доза вакцине.

Открио је да је руска вакцина створена на платформи која је тестирана неколико година.

Нагласио је да је „Спутњик V“ први пут тестиран на људима крајем марта 2020. године и да они који су га тада примили и након пет месеци и даље имају велики број антитела, Гинцбург је признао да је задовољан позитивним текстом o „Спутњику V“ у британском часопису The Lancet.

Указао је да се све вакцине које успешно пролазе клиничка испитивања заснивају на истом принципу:

«То су векторске вакцине које помоћу вектора вируса, односно потребне секвенце нуклеинске киселине која кодира циљни протеин, у овом случају протеин „короне“, стижу у ћелије човека. Дакле: потребни циљни ген се испоручује вакцинисаном организму. Разлика је само у начину испоруке. У нашој технологији овај ген се испоручује помоћу аденовируса, који је био добро развијен током еволуционог процеса десетинама милиона година».

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Archelay says:

    Ovim se dokazuje da Rusi i u ovom polju su uspesniji nego nihov rival.Vreme je da taj Rival se upasulji i da shvati da njemu vreme prolazi i prestrojavanjem produzi zivota kako ne bi dozivljvao i dalje poraz za porazom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u