РУСКА ВОЈНА ШПИЈУНАЖА: Главни украјински удар уследиће наредних дана

РУСКА ВОЈНА ШПИЈУНАЖА: Главни украјински удар уследиће наредних дана

8 јуна 2023

„РАТ у Украјини ће трајати дуго“, оценио је шеф Заједничког штаба америчких Оружаних снага генерал Марк Мили.

„Биће дана са веома активним фронтовима, а биће и тишина. Биће офанзивних и одбрамбених акција. Гледаћемо ратно напред-назад током значајног времена“, рекао је он за америчку новинску агенцију Асошијетед прес.Мили је позвао да Кијев да саопшти да ли је његова контраофанзива званично почела, али је додао да су украјинске трупе спремне за битку које ће бити неопходне.

„Према нашој процени, украјинска војска је добро припремљена за све што треба да уради, а на њој је да изабере хоће ли бити у офанзиви или у одбрани“, рекао је први генерал Америке.

Заменик начелника Росгарде за Доњецку Републику Александар Ходаковски извукао је властите закључке из прва три дана интензивних украјинских напада:

„Непријатељ покушава да ухвати нови залет. Видљиво је да се засад држи тактике са више мањих напада. Није остао без паре, али је схватио да није сасвим адекватно проценио спремност својих насилно мобилисаних војника да гину. Окршаји последњих дана су показали да се непријатељ пред нашом упорном одбраном ломи и пада у стање фрустрације. Да почиње да се пита: шта је ово, речено нам је да ће Руси одмах почети да беже – чим запуцамо пуцају, а они нас убијају… Јасно им је да нешто није као што нам је било обећано…”

Слично на развој ситуације гледа и председник ДНР Денис Пушиљин:

„Немамо илузија да је све готово и су три дана напада све за шта су Украјинци способни. За Кијев је важно да оствари неке успехе – без обзира на сопствене жртве, Мислим да ће бити још више покушаја са њихове стране“.

Московски војни експерт Василиј Дандикин је уверен:

„Упркос томе што имамо очигледну супериорност у ваздуху и артиљерији, озбиљне битке ће се наставити најмање још следеће недеље“.

Украјинци су током три протекла дана нападали од Дњепра до Авдејевке чак на 8 места.

Напади су, како тврди војни аналитичар Јуриј Подољака, били неколико пута интензивнији него пре два дана.

Покушали су по први пут код Каменское, Орехова и Гуљај-Поља.Код Марјинке и Авдејевке покушали су поново.

Код Новодоњецког су изгубили пре три дана заузете положаје. Једино се још држе за једну коту коју су освојили код Новосјолке.

По руским подацима, Укри су само 7. јуна и само на „јужном фронту“ изгубили до 10 тенкова, до 30 других оклопних борбених возила и 300-500 војника.

Јединице кијевског режима опет су покушале да пробију руске линије и северозападно и југозападнои од Бахмута (Артјомовска). Свуда су биле одбијене и натеране на повлачење. Једино су јужно од града имале незнатан успех.

Руска космичка и надземна шпијунажа региструје даље гомилање украјинских трупа и технике на „јужном фронту“. То се узима као сигуран знак да ће Украјинци наеког од наредних дана покушати са својим „главним ударом“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. M says:

    Naravno da će u 6.-om mjesecu junu Ukrajinci izvršiti svoj glavni ofenzivni udar jer će pokušati iskoristiti kao zaleđinu istovremene velike USA-NATO vojne vježbe u okolini,odnosno veliko prisustvo USA-NATO vojski u blizini,kao svoju zaleđinu!Dal će se USA-NATO umiješati u taj rat da Ukrajince zaštiti od poraza i katastrofe, ili pak da ih podrži u prodoru ako se Rusi pokažu nesposobni i slabi,to će mo tek vidjeti,ali odluka o tome vjerovatno neće ovisiti o stanju na terenu,nego je već prije donesena ili će tek biti donesena,što znači da je ta odluka zapravo politička, pri čemu neće imati nikakve veze ni s pameću nego samo s interesom!Pri čemu taj interes a čak i korist,ima samo USA! Kojoj USA paše da ovdje i šire zakuhao Veliki rat da mi svi ovdje šire teško krvario,a oni USA da za to vrijeme u svojoj daljini i miru jačaju za finale!Iz svega što sam rekao, daklen proizlazi da USA ima jak interes ovdje i šire zakuhati Veliki rat i da je najbolji način za to direktno učešće s što većim brojem sa radnika i učesnika,a ovo sada je dobra prilika za to,možda i planirana baš za to!Inače će morati čekati-planirati novu slijedeću priliku,a njima USA se zapravo žuri!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u