РУСКА ВОЈНА ШПИЈУНАЖА: Главни украјински удар уследиће наредних дана

RUSKA VOJNA ŠPIJUNAŽA: Glavni ukrajinski udar uslediće narednih dana

8 juna 2023

„RAT u Ukrajini će trajati dugo“, ocenio je šef Zajedničkog štaba američkih Oružanih snaga general Mark Mili.

„Biće dana sa veoma aktivnim frontovima, a biće i tišina. Biće ofanzivnih i odbrambenih akcija. Gledaćemo ratno napred-nazad tokom značajnog vremena“, rekao je on za američku novinsku agenciju Asošijeted pres.Mili je pozvao da Kijev da saopšti da li je njegova kontraofanziva zvanično počela, ali je dodao da su ukrajinske trupe spremne za bitku koje će biti neophodne.

„Prema našoj proceni, ukrajinska vojska je dobro pripremljena za sve što treba da uradi, a na njoj je da izabere hoće li biti u ofanzivi ili u odbrani“, rekao je prvi general Amerike.

Zamenik načelnika Rosgarde za Donjecku Republiku Aleksandar Hodakovski izvukao je vlastite zaključke iz prva tri dana intenzivnih ukrajinskih napada:

„Neprijatelj pokušava da uhvati novi zalet. Vidljivo je da se zasad drži taktike sa više manjih napada. Nije ostao bez pare, ali je shvatio da nije sasvim adekvatno procenio spremnost svojih nasilno mobilisanih vojnika da ginu. Okršaji poslednjih dana su pokazali da se neprijatelj pred našom upornom odbranom lomi i pada u stanje frustracije. Da počinje da se pita: šta je ovo, rečeno nam je da će Rusi odmah početi da beže – čim zapucamo pucaju, a oni nas ubijaju… Jasno im je da nešto nije kao što nam je bilo obećano…”

Slično na razvoj situacije gleda i predsednik DNR Denis Pušiljin:

„Nemamo iluzija da je sve gotovo i su tri dana napada sve za šta su Ukrajinci sposobni. Za Kijev je važno da ostvari neke uspehe – bez obzira na sopstvene žrtve, Mislim da će biti još više pokušaja sa njihove strane“.

Moskovski vojni ekspert Vasilij Dandikin je uveren:

„Uprkos tome što imamo očiglednu superiornost u vazduhu i artiljeriji, ozbiljne bitke će se nastaviti najmanje još sledeće nedelje“.

Ukrajinci su tokom tri protekla dana napadali od Dnjepra do Avdejevke čak na 8 mesta.

Napadi su, kako tvrdi vojni analitičar Jurij Podoljaka, bili nekoliko puta intenzivniji nego pre dva dana.

Pokušali su po prvi put kod Kamenskoe, Orehova i Guljaj-Polja.Kod Marjinke i Avdejevke pokušali su ponovo.

Kod Novodonjeckog su izgubili pre tri dana zauzete položaje. Jedino se još drže za jednu kotu koju su osvojili kod Novosjolke.

Po ruskim podacima, Ukri su samo 7. juna i samo na „južnom frontu“ izgubili do 10 tenkova, do 30 drugih oklopnih borbenih vozila i 300-500 vojnika.

Jedinice kijevskog režima opet su pokušale da probiju ruske linije i severozapadno i jugozapadnoi od Bahmuta (Artjomovska). Svuda su bile odbijene i naterane na povlačenje. Jedino su južno od grada imale neznatan uspeh.

Ruska kosmička i nadzemna špijunaža registruje dalje gomilanje ukrajinskih trupa i tehnike na „južnom frontu“. To se uzima kao siguran znak da će Ukrajinci naekog od narednih dana pokušati sa svojim „glavnim udarom“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Naravno da će u 6.-om mjesecu junu Ukrajinci izvršiti svoj glavni ofenzivni udar jer će pokušati iskoristiti kao zaleđinu istovremene velike USA-NATO vojne vježbe u okolini,odnosno veliko prisustvo USA-NATO vojski u blizini,kao svoju zaleđinu!Dal će se USA-NATO umiješati u taj rat da Ukrajince zaštiti od poraza i katastrofe, ili pak da ih podrži u prodoru ako se Rusi pokažu nesposobni i slabi,to će mo tek vidjeti,ali odluka o tome vjerovatno neće ovisiti o stanju na terenu,nego je već prije donesena ili će tek biti donesena,što znači da je ta odluka zapravo politička, pri čemu neće imati nikakve veze ni s pameću nego samo s interesom!Pri čemu taj interes a čak i korist,ima samo USA! Kojoj USA paše da ovdje i šire zakuhao Veliki rat da mi svi ovdje šire teško krvario,a oni USA da za to vrijeme u svojoj daljini i miru jačaju za finale!Iz svega što sam rekao, daklen proizlazi da USA ima jak interes ovdje i šire zakuhati Veliki rat i da je najbolji način za to direktno učešće s što većim brojem sa radnika i učesnika,a ovo sada je dobra prilika za to,možda i planirana baš za to!Inače će morati čekati-planirati novu slijedeću priliku,a njima USA se zapravo žuri!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *