РУСКА ВОЈНА ТЕХНИКА НЕНАДМАШНА: Радар видео „невидљивог“ (ФОТО, ВИДЕО)

RUSKA VOJNA TEHNIKA NENADMAŠNA: Radar video „nevidljivog“ (FOTO, VIDEO)

19 maja 2018

Su-30-MKI

Velika sramota za kinesku vojnu tehniku desila se ovih dana kada je avion ruske proizvodnje video na radaru kineski nevidljivi avion.

Radari Su-30MKI indijskog ratnog vazduhoplovstva otkrili su kineski avion pete generacije J-20 dok je vršio vežbovne prelete nad Tibetom.

Dok je J-20 vršio vežbe naleta i borbenog dejstva zajedno sa lovcima Čengdu J-10 i Šenjang J-11 sve su to na radaru posmatrali piloti indijskog vazduhoplovstva na radarima svojih aviona Su-30MKI.

„Radar Suhoja ih vidi. Novi kineski avioni i nisu tako nevidljivi kako tvrde. Nije potrebna nikakva specijalna tehnologija, J-20 prepoznaje i obična radiolokacijona stanica.“ , rekao je komandant ratnog vazduhoplovstva Indije Arun Šaha.

J-20

Rusija i Indija su veliki partneri u sferi vojnotehničke saradnje. Moskva svake godine dostavlja Nju Delhiju oružja i tehnologije u vrednosti od nekoliko milijardi dolara. Takođe avione Suhoj, Indija proizvodi samostalno po licenci, a Rusija dostavlja jedino aluminijumske i titanijumske delove za avion.

Čengdu J-20 je kineski višenamenski borbeni avion pete generacije koji je napravljen u tzv. „stelt“ tehnologiji, pa bi trebao da bude nevidljiv za neprijateljske radare. Po svojim tehničkim karakteristikama on je skoro identičan američkim avionima pete generacije F-22 i F-35.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Po kojim to informacijama kineski Čengdu J-20,je skoro identičan USA F-22 i pogotovu F-35?!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *