РУСКА ВОЈСКА ДОНЕЛА ОДЛУКУ КОЈА ЋЕ ПРЕОКРЕНУТИ СТВАРИ: Због овога руска морнарица ће владати свим морима и океанима

RUSKA VOJSKA DONELA ODLUKU KOJA ĆE PREOKRENUTI STVARI: Zbog ovoga ruska mornarica će vladati svim morima i okeanima

11 decembra 2018

Ruska mornarica pokrenula je ponovno naoružavanje ratnim brodovima namenjenim dugim prekomorskim i prekookeanskim kretanjima, a narednih pet godina bi trebalo da dobiju premeštaj velikih plovila, izjavio je u šef vojnog brodogradilišta Vladimir Trapečnikov.

– Program pomorske brodogradnje se primenjuje po fazama. Trenutno je pokrenuta serijska izgradnja nove generacije zelenih morskih brodova, a istovremeno se projektuju i plavi vojni brodovi. U bliskoj budućnosti biće pokrenuta serijska proizvodnja plavih brodova – rekao je šef vojnog brodogradilišta na ceremoniji dočeka korvete “Orekhovo-Zujevo” posle služenja u ruskoj Crnomorskoj floti.

U narednih pet godina ruska mornarica će prihvatiti fregate klase Admiral Gorškov i velike amfibijske brodove za napad, slične klasi Ivan Gren tipa (projekat 11711), rekao je on, ne navodeći vremenski okvir za ostale kategorije ratnih brodova.

– Zeleni vojni brodovi su precizni nosači snažnog oružja – dodao je Tripičnikov.

– Danas možemo reći da nadmašujemo brodove u inostranstvu po nekim parametrima, uključujući i sisteme naoružanja. Mali projektilski brodovi ruske mornarice koji su u izgradnji već su dokazali svoju vrednost tokom aktivnosti u Sredozemnom moru na znatnoj udaljenosti od njihovih stalnih baza – naglasio je admiral.

Očekuje se da će višenamenski vojni brodovi nove generacije sa povećanim borbenim napadačkim i odbrambenim sposobnostima postati temelj pomorske grupacije u okeanskoj zoni. Fregate će postati osnova ruskih brodova u pomorskoj zoni na daljinu: Njihove mogućnosti će pomoći u rešavanju širokog spektra zadataka i ojačaće komponentu flote koja će obavljati misije u okeanskoj zoni.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. dragana says:

    i trebna da vlada

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *