РУСКА ВОЈСКА НАПРОСТО МЕЉЕ: Артјомовск за Украјинце већ постаје „други Мариупољ“

RUSKA VOJSKA NAPROSTO MELJE: Artjomovsk za Ukrajince već postaje „drugi Mariupolj“

3 decembra 2022

ARTJOMOVSK je – uz Mariupolj – postao ključna „karika“ dosadašnjeg rata u Ukrajini.

Borbe za taj grad, koji je do početka vojnih operacija imao 78.000 stanovnika a kijevska hunta mu je promenila ime u Bahmut, traju već nedeljama. I zato što su ga Ukri – pod nadzorom NATOvskih inženjeraca svih poslednjih šest godina pretvarali u tvrđavu.Polovina Artjomovska je već pod ruskom kontrolom, ali ukrajinski Generalštab očajnički pokušava da ga makar brani što duže, iako – prema različitim izvorima – već danima ima 300-500 poginulih i ranjenih.

Zato sa drugih frontova povlači borbeno najsposobnije jedinice i šalje ih u pakao odbrane Artjomovska.

Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov objašnjava zašto:

„Čim Artjomovsk bude oslobođen, imaćemo priliku za prodor prema Kramatorsku i Slavjansku, a i da konačno opkolimo grupu ukrajinskih jedinica koja brani Avdejevku. Osim toga, otvoriće se operativni prostor za nadiranje prema Kurahovu i Pavlogradu. Zato su ukrajinski komandanti – samo da bi sprečili slom fronta – već dosada u borbu uveli ogroman broj vojnika“.

Leonkov dodatno ukazuje: „Ta taktika, naravno, dovodi do velikih gubitaka. A Ukrajinci ne mogu i ne smeju da se povuku iz Artjomovska iako ih naši naprosto melju. Već je postalo jasno da ukrajinske formacije neće moći da nadoknade velike gubitke koje trpe u Artjomovsku“.

Položaj Ukrajinaca naročito je pogoršao gubitak Kurdjumovke jer je to gradić na uzvisini koja dominira ravnicom oko Artjomovska.

Tako da se efikasnost ruske artiljerije znatno povećala.

(Fakti)

KOMENTARI13 komentara

 1. Petrovgrad says:

  To je, što bi rekao Vukd Drašković Miloševićeva propaganda. Ukrainci, samo što nisu ušli u Moskvu. Putin je gotov, javlja Čanak.Kad pogine Rus jedan nulaza nato. Kad poginu četiri Ukkrajinca, onda je pet nula za NATO.

  • persida says:

   U Kataru pobedjuje Nato, vec vode sa pet: nula.

 2. Hrvacki spejsić says:

  Samo hrabro Ukrajinci, Hrvati vam dolaze u pomoć, a onda ste na konju... dobro ne baš na konju, na svinji ste skupa s njima 😂😂😂

  • Istina says:

   Natovarili nekoliko brodova prije neki dan u splitu sa ustaskim postrojbama I voze ih na okrajinski front. Nato reket mora da se plati, izgleda ovaj puta krvlju.

 3. Hrvacki spejsić says:

  Gde je najmoćniji vojni savez ikada, gde je ???

  • padre says:

   Uživa u plodovima svoga rada!

 4. da da says:

  Samo meljite naciste,jer da je suprotno oni ne bi imali milosti ni za decu i žene,a ne za vojnike.

 5. michael pan says:

  To mila Rusijo, samo melji !!!

 6. Ser Buster von Pandemix says:

  Jedina,neprikosnovena i najiskrenija propaganda iz EU/NAZO demokratija rekli su da Rusi i Putin nemaju raketa, da je sve što imaju CGI i sovjetsko zahrđalo oružje, vile i motike samo Putin da ima, a da oni iz tih veoma,veoma,veoma pametnih & bogatih država imaju vrhunsku tehnologiju...pa gde su, gde su da pomognu ćifutsko-vatikanskim demokratama u Kijevu, da im pomognu da se oslobode istočnih divljaka kao što su to radili sa 50 puta manjim protivnicima koje napadaju od '90-te, očekujemo od NAZO i EU fašističkih paktova zapadnih demokrata da se isto ponašaju i prema Rusiji i Kini, da pokažu svoju odvažnost, čast, heabrost i da pobede zle istočnjake jer ne poštuju demokratiji i ljudska prava ugrožavaju i dan i noć, da dođu sa svojom super silom na čelu sa Rambom i Terminatorom i super mutantima opremljenim lejzerima i nevidljivim a smrtonosnim zrakama da samelju sovjetsko zahrđalo oruđe ???????????????? Al Hrvati kad stignu vodeće Rusi...ako se ne desi obratno 😂😂😂😂

  • Istina says:

   Istrosili snagu u ratovima sa Srbijom, Irakom, Afganistanom, Libijom, Sirijom a “narocito” protiv isis-a.

 7. Kulak says:

  Grad se zvao Bahmut u vreme Carske Rusije. To je ruski naziv. Boljševici su kasnije promenili ime grada u Artjomovsk po nadimku "Artjom" jednog komunističkog funkcionera koji je dao bitan doprinos u stvaranju Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike na prostoru koji se do tada zvao Novorusija. Dakle, taj "Artjom" nije Rusima doneo ništa dobro, ali je ukre nagradio ruskim teritorijem koji im do tada nije pripadao. Tako da je trenutno potpuno paradoksalno pa čak i smešno da ukri koriste za navedeni grad rusko ime Bahmut, a Rusi ga zovu Artjomovsk.

 8. Vladimir says:

  Koga menje ? Samu sebe.

  • Istina says:

   Tebi se nesto preokrenulo, pa ispade da su ti guzica i “obraz” na jednoj strani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *