РУСКА ВОЈСКА ОДЛУЧНА ДА БРАНИ ДРЖАВУ СВИМ СРЕДСТВИМА! Ево колико је Москва војно… (ВИДЕО)

RUSKA VOJSKA ODLUČNA DA BRANI DRŽAVU SVIM SREDSTVIMA! Evo koliko je Moskva vojno… (VIDEO)

26 novembra 2018

Tenzije između Moskve i Kijeva se ne stišavaju.

Pres-služba krimske pogranične uprave FSB saopštila da su tri broda ukrajinske mornarice presekla državnu granicu Rusije.

S druge strane, ukrajinsko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je sa ruskog broda ispaljena raketa prema grupi ukrajinskih brodova u Kerčkom prolazu.Pojedini vojni analitičari su ocenili da se radi o incidentu koji može da lako da kuilminira u veći sukob. Nezvanične procene same posledice eskalacije tenzija između Rusije i Ukrajine se nižu, a stručnjaci podsećaju na odnos snaga dve države kada je vojna moć u pitanju.

Statistika je neumoljiva i ona je na strani Rusije.

Rusija je već godinama u nazad na drugom mestu po jačini oružanih snaga u svetu dok se Ukrajina nalazi oko 30. mesta.

Ono čime Moskva raspolaže, Kijev može samo da sanja, kaže jedan neimenovani zapadni vojni analitičar i dodaje da je moć Putinove vojske strah i trepet za sve one koji bi i pomislili da ugroze Rusiju.

Jedan od vojnih stručnjaka navodi da su mu neki ruski oficiri rekli da nikada neće dozvoliti da se neko igra sa njihovom državom.

Ipak pojedini ističu dobru obučenost i opremljenost ukrajinske vojske.

Evo kako to izgleda u brojkama:

Rusija ima armadu od preko 20.000 tenkova, više od 500 borbenih helikoptera, jedan nosač aviona, više od 60 podmornica, 13 razarača i više od 800 lovaca.

S druge strane Ukrajina ima 39 lovaca, nešto više od 2.000 tenkova, dok u mornarici nema nijedan razarač niti nosač aviona.

Kijev u aktivnom vojnom sastavu ima nešto više oko 200.000 ljudi, dok se rezervni sastav procenju ne milion ljudi.

Rusija može da računa na više od 700.000 hiljada aktivnih vojnih pripadnika dok rezervne snage broje više od 2.500.000 ljudi.

I na kraju, ali možda i najbitnije Rusija ima jedno od najmoćnijih ako ne i najmoćnije nuklearno naoružanje na svetu. Njeni sistemi na tom polju se usavršavaju skoro svake godine i u tom domenu Moskvi nema premca.

(Kurir)

KOMENTARI7 komentara

 1. Deda Micko says:

  Znamo koje oruzje imate, ali ne znamo sta cekate, da vas nacisti pojedu. Oj, jadna Rusijo, kukavicka i prodana. Udri, ozezi kad imas cime.

  • Jovo Veselinovic says:

   Deda Ceka se Samo ko ce prvi da potegne Jer KO PRVI Napadne taj je Kriv zaSVE.

   • Deda Micko says:

    Kriv je onaj ko izgubi, a Rusi bas gledaju kako da izgube.

 2. Kulak says:

  65% stanovnika ukrajine su Rusi i ruskojezični ukrajinci.Bilo kakav frontalni sukob Rusije i ukrajine je nemoguć jer ukrajina nije ni homogena ni kompaktna.U slučaju rata,ukrajina bi se raspala u krvavom građanskom ratu.Jedini pravi rusofobi u ukrajini su pokatoličeni unijati koji uglavnom žive u zapadnoj ukrajini,ali u ukupnom stanovništvu ukrajine njih ima samo 12%.Unijati bi sigurno Rusima pružili otpor,ali pravoslavni ukrajinci bi se sa propašću sadašnje neonacističke banderovske vlasti u Kijevu velikom većinom okrenuli na rusku stranu.Od ukupno 21.000 ukrajinskih vojnika koliko ih je do 2014.godine bilo stacionirano na Krimu,19.000 ih je prešlo na rusku stranu.Tako će biti opet.

  • Deda Micko says:

   Da bi tako bilo, Rusija mora da pokaze silu, a Putko nema smelosti, on je kukavica i sluga Zapada.

 3. Posmatrac says:

  Rusija igra mudru igru i namjera je da se sa sto manje zrtava pokaze da je car go. U ovom slucaju hoce da se jasno pokaze ko su zlikovacke snage danas u svijetu i da ostatak svijeta to uvidi. Nije fer da opet sama Rusija ratuje za slobodu cijelog svijeta. Jos nisam video da iko komentarise recimo prodaju oruzja. Zapadni zlikovci I siledzije uglavnom prodaju ofanzivno oruzje, primjer Saudi Arabia, dok Rusija pretezno prodaje odbrambeno oruzje protiv-vazdusne sisteme. Zar vam to ne izgleda da je za dobrobit ugrozenih naroda od strane zapadnih siledzija I u svrhu mira za sve.

  • Deda Micko says:

   Ne treba Rusija da ratuje za slobodu celog sveta, vec samo za svoje interese, a upravo to ne cini jer je na njenom celu izdajnik Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *