Ruska vojska počela vežbu na granici sa Ukrajinom

Ruska vojska počela vežbu na granici sa Ukrajinom

13 marta 2014

russian-tankRusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je počela vojna vežba u kojima učestvuje 8.500 ruskih vojnika u blizini granice sa Ukrajinom, iako je Moskva dan ranije dala dozvolu Kijevu da izvede osmatrački let preko ruske teritorije da se uveri u „odsustvo bilo kakve pretnje od vojne operacije“.

Na sajtu ruskog ministarstva je potvrđeno da su vojne vežbe počele u vojnim bazama u Južnom vojnom okrugu, mada se ne navodi koliko će dugo trajati, prenela je agencija Rojters.

AFP javlja da je rusko ministarstvo navelo da će vojna vežba trajati do kraja marta, pošto su ruske oružane snage povećale intenzitet poligonskih vežbi za tenkovske, artiljerijske i pešadijske jedinice u tri regiona na rusko-ukrajinskoj granici i da je, odvojeno, u toku vežba za hiljade ruskih padobranaca.

U saopštenju se navodi da se vežbe sprovode u regionima Rostov, Belgorod i Kursk na granici sa Ukrajinom kao i u još jednom ruskom regionu s ciljem višestruke provere kohezivnosti vojnih jedinica i sprovođenja vojne obuku na nepoznatom terenu uz vežbe gađanja.

Pored toga, 4.000 padobranaca je uključeno u vojnu vežbu u Rostovskoj oblasti koja će trajati do 14. marta, javlja novinska agencija Itar-Tass, a ruska televizija je pokazala kako se, na stotine padobrana, spuštaju na zemlju

.Zamenik ruskog ministra odbrane Anatoli Antonov rekao je juče novinarima da je Rusija dala dozvolu za osmatrači let preko ruske teritorije da se „uvere o odsustvu bilo kakve pretnje vojnim operacijama protiv Kijeva“, navodi agencija Itar-Tass.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *