РУСКА ВОЈСКА ПРОMЕНИЛА ТАКТИКУ: Прво уништење, па заузимање

RUSKA VOJSKA PROMENILA TAKTIKU: Prvo uništenje, pa zauzimanje

14 februara 2023

Ruska vojska je promenila opštu taktiku borbe u zoni specijalne vojne operacije, rekao je Sergej Markov, direktor ruskog Instituta za političke studije.„Taktika se menja. Ranije su ulozi stavljeni na zauzimanje teritorije i administrativnih centara. Zatim se za njihovo očuvanje vode odbrambene bitke. Tada je, kao i u Severodonjecku i Lisičansku, već stavljen ulog na uništenje vojske. Ako je teritorija zauzeta, a vojska nije uništena, onda na kraju možete izgubiti teritoriju. A ako se, pre svega, uništi vojska, onda se cela teritorija lako zauzme“, rekao je Markov.

Od sada, ruska vojska nije fokusirana na napredovanje duboko u teritoriju, već na uništavanja neprijateljskog ljudstva i vojne opreme.

(Pravda(

KOMENTARI5 komentara

 1. Strašimir says:

  Jedva ukapirali da bez vojnika nema ni generala!

  • Kulak says:

   Rusi glavnu i najveću ukrajinsku rafineriju nafte u Kremenčugu i dalje ne diraju. Vlasnik te rafinerije je židovski tajkun Igor Kolomojski. Ta rafinerija svakodnevno proizvodi veliku količinu dizela, motornih ulja i maziva za ukrajinsku vojsku. Sve krajnje čudne i teško objašnjive stvari oko ove specijalne operacije koju vodi Rusija vezane su za rusko nediranje objekata i infrastrukture koja je u židovskom vlasništvu.

 2. persida says:

  Koje lupetanje, i budala vidi da je rat rastegnut do odredjenog datuma. Neko ce se zestoko obogatiti, a hiljade dece i zena ostace pod zemljom. Ratuckanje se nastavlja, sutra ce biti osvojeno jos jedno selo, a potom ce se vojnici povuci. I tako redom. Udri selo i seljake, a Zelenskog i cionisticku mafiju iz Kijeva ne diraj, to je Putkova politika.

 3. Peki says:

  Samo meljite

 4. Miki says:

  Oduvek poznato-ZMIJA SE UBIJA od glave.Nije mi jasna strategija Rusa,čega se boje i koja im je strategija,a sve mi liči-puc puc napad pa odmah povlačenje,sve slično viđeno u Miloševića,kada je na isti način sve izgubio i sveo Srbiju na BG pašaluk.Rusija je pola severne hemisfere i ona je pola kontinenta i ima podršku 3/4 naroda planete

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *