РУСКА ВОЈСКА САОПШТИЛА: Ево који мобилни телефони не могу да се прислушкују!

RUSKA VOJSKA SAOPŠTILA: Evo koji mobilni telefoni ne mogu da se prisluškuju!

16 februara 2018

Ministarstvo odbrane može zabraniti ruskim vojnicima da koriste pametne telefone već od 1. marta ove godine, pišu mediji.

Umesto savremenih smatrfona i sličnih aparata razmatra se pitanja korišćenja telefona sa tipkama, pišu medija, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane. Nova uredba se objašnjava čestim curenjem tajnih informacija.

Ako zabrana na smatrfone u vojsci stupi na snagu, ruski vojnici će moći da koriste samo 11 modela telefona, marki „Nokija“, „Tekset“, „Samsung“ i „Alkatel“. Svi ovi aparati su sa dugmićima, oni rade sa standardima GSM 900/1800 ili 900/1800/1900, nemaju kamere ni GPS/GLONASS. Zato svi modeli imaju funkcije za slanje SMS-a, a neki čak i mogućnost za dve SIM kartice.

Izvori navode da se može i izbeći zabrana Ministarstva odbrane. Vojnici mogu pokazati rukovodstvu obične telefone, dok smartfon mogu sakriti u džep.

Ranije su mediji saopštili da je ruskim vojnicima preporučeno da ne koriste društvene mreže „Vkontakte“, „Odnoklasniki“, Fejsbuk i druge društvene mreže.

(sputniknews.com)

KOMENTARI4 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  A gdje su Ruski telefoni?

  • Velika Metla says:

   Balijaneru,a šta će Rusima telefon kad ga mogu kupiti? Ili ti balijaneru misliš da jedna država s tako sofisticiranom tehnologijom kakvu Rusija ima ne može jedan telefon napraviti? Ili je tebi balijaneru s naci-čemerikinim pasošem telefon Alfa i Omega tvojeg sramnog bivstvovanja? Zaboravio si,baljo,da nažvrljaš još i koka-kolu i mekdonaldsa,to su perjanice čemerikinog stanja! Nisi ti retko glup,nego gusto glup! PRAVI bosanac! Ta tvoja čemerika osim sramne istorije ima samo jaknu Dejvida Kroketa,njegov nož,kapu,4 skalpa od Indijanaca nad kojima je čemerika izvršila "dženosajd",i 2 stuba za koje su vezivali Indijance pre smaknuća!

 2. triglav says:

  izvanredno otkriće: radio talasima iz nokie isl. ne može se prisluškivati ...

 3. harry neron says:

  Zabrana korištenja smartfonova u zapadnjim armijama za vreme službe i u službenim prostorijama važi več nekoliko godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *