РУСКА ВОЈСКА САОПШТИЛА: „Мељемо их…“

RUSKA VOJSKA SAOPŠTILA: „Meljemo ih…“

7 avgusta 2023

Ruska vojska će pokrenuti snažnu ofanzivu u Ukrajini kada se za to stvore uslovi, izjavio je senator Dmitrij Perminov.

“Trenutno meljemo oružane snage Ukrajine. Kada za nas bude povoljan trenutak, naša vojska će krenuti u ofanzivu“, rekao je član komiteta za odbranu Veća Ruske Federacije ruskom listu Ura.ru u intervjuu objavljenom u nedelju.“Trenutno meljemo oružane snage Ukrajine. Kada za nas bude povoljan trenutak, naša vojska će krenuti u ofanzivu“, rekao je član komiteta za odbranu Veća Ruske Federacije ruskom listu Ura.ru u intervjuu objavljenom u nedelju.

“Američki gospodari ne dozvoljavaju Zelenskom da sedne za pregovarački sto. Štaviše, po njihovom nalogu je donet zakon koji mu direktno zabranjuje da vodi pregovore sa Ruskom Federacijom“, rekao je senator, misleći na zakone koje je Ukrajina usvojila prošle jeseni.

Perminov se takođe dotakao dugo najavljivanog kontraofanzivnog napora Ukrajine, koji je Kijev pokrenuo početkom juna. Ofanziva nije dala nikakve opipljive rezultate, što je rezultiralo velikim gubicima za ukrajinsku vojsku, sa hiljadama poginulih ili ranjenih vojnika, kao i velikom količinom izgubljene vojne opreme koju je isporučio Zapad.

Nedostatak napretka je već razbesneo zapadne rukovodioce ukrajinskih vlasti, smatra senator, očigledno misleći na kritike brojnih publikacija o nedostatku napretka Kijeva, kao i na teške gubitke i upitnu taktiku njegovih trupa, prenosi Raša tudej.

“Vidimo da su njihovi zapadni gospodari nezadovoljni rezultatima ofanzive. Od njih su očekivali više. Ove pritužbe počinju da izlaze direktno“, rekao je Perminov.

“Već skoro dva meseca traje kontraofanziva, ali ona nije dovela do uspeha ukrajinskih nacionalista. Izgubili su mnogo svojih vojnika, ljudstva i naoružanja koje im je Zapad obezbedio“, dodao je on.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *