РУСКА ВОЈСКА САОПШТИЛА: Оборили смо два…

RUSKA VOJSKA SAOPŠTILA: Oborili smo dva…

25 aprila 2018

Ruski PVO otkrio je i oborio dva teroristička drona u blizini ruske avio-baze Hmejmim u Siriji, izjavio je načelnik glavne uprave ruskog Generalštaba Sergej Rudskoj.

Kako je precizirao, dronovi su otkriveni sinoć oko 20 časova po lokalnom vremenu na udaljenosti od 10 kilometara od baze Hmejmim, a ubrzo zatim su i uništeni.

Istovremeno, militanti u Istočnom Kalamunu predali su sirijskim snagama 28 tenkova, 23 rakete „Skad“, 35 minobacača i veliku količinu vatrenog orućja, istakao je Rudskoj.On je ukazao i na to da je među tim oružjem bilo i protivtenkovskih sistema „Tou“ zapadne proizvodnje, te je ocenio da je upitno kako je to naoružanje uopšte i dostavljeno u oblast Damaska.

Rudskoj se osvrnuo i na situaciju u Istočnoj Guti rekavši da se više od 62.000 ljudi vratilo u svoje domove.

„Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana aktivno radi na tome kako bi se stabilizovala situacija u Istočnoj Guti i kako bi se građani vratili svojim kućama“, zaključio je on.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  A Srbe na Kosovu -- ko sisa. Ponajmanje Putin.

  • Kica says:

   Sve u svoje vreme. Ipak sirijci se i sami bore a srbi vicu Europa nema alternative

  • Sasa says:

   Sta ima Putin sa Srbima na Kosovu to je nas problem i AV-ov problem!!!

 2. marko says:

  rusi treba cistitti sve u prolece

 3. SARMAT says:

  Ovo više nije nikakva novost.Zapadno - jevrejske krntije i rusko svemirsko oružje?Nema potrebe komentarisati.Konac djelo krasi!

 4. Beli Orao says:

  Gorane ,Sirijci se bore i krvare šest godina pa i treba im pomoći da oslobode svoju zemlju!!! Drugo Srbi a i vlasti češu jajca dvadeset godina i ne čine ništa da (doli pričaju ko stare kodžare) oslobode KiM. A hoćete da vam to urade Rusi i Putin! Odjebi!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *