РУСКА ВОЈСКА САОПШТИЛА: Убијено више од 200 војника, уништене фабрике оружја, тенкови, оклопна возила (ВИДЕО)

РУСКА ВОЈСКА САОПШТИЛА: Убијено више од 200 војника, уништене фабрике оружја, тенкови, оклопна возила (ВИДЕО)

4 новембра 2022

Руска војска је у протеклом дану ликвидирала преко 200 украјинских милитаната у ЛНР и Харковској области. Сви напади противника су одбијени, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како је прецизирано, услед активних дејстава руске војске у правцу Купјанска осујећен је покушај противника да изведе напад у правцу места Берестово у Харковској области и Куземовка у ЛНР.„Руска артиљерија и авијација су нанеле пораз противнику. Јединице Оружаних снага Украјине су враћене на почетне положаје. Ликвидирано је преко 110 украјинских војника, три тенка, два оклопна возила, пет камиона, 14 оклопних возила ‘Хамви’ и ‘Козак’“, наводи се у саопштењу руске војске.

И у правцу Красног Лимана одбијен је покушај напада украјинске војске. Ликвидирано је преко 90 украјинских војника, око 60 је рањено. Уништена су и четири тенка и шест оклопних возила.

Руска авијација је високо прецизним оружјем уништила погоне украјинске фабрике за производњу ракетних мотора у Павлограду у Дњепропетровској области, као и три погона фабрике „Комунар“ у Харкову у којој су се производиле ракете за вишецевне ракетне бацаче.

Такође се наводи да је руска војска нанела пораз противнику у подручју фронта од Николајева до Кривог Рога. Том приликом је ликвидирано преко 95 украјинских војника, десет оклопних возила и 10 возила различите намене.

Поред тога, руска војска је уништила четири украјинска складишта муниције у ДНР и Херсонској области. Ликвидирано је и пет командних места Оружаних снага Украјине у ДНР и Николајевској области, као и 87 артиљеријских јединица на положајима, људство и војна техника у 179 рејона.

Руска ПВО је у току протеклог дана оборила четири украјинске беспилотне летелице у подручју места Александровка у Херсонској области и Докучајевска у ДНР. Такође је пресретнуто девет пројектила испаљених из вишецевних ракетних бацача „Химарс“ и три из система „Ураган“ у Херсонској области.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. Gardista says:

    Cini mi se da ovde fali malo vise preciznosti u finisu leta dronova!?

  2. Petrovgrad says:

    Pa i nije neki veliki gubitak za NATO. Šta je za njih desetak kamiona. Životi Ukrajinkih vojnika NATO ne smatra gubicima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u