РУСКА ВОЈСКА САОПШТИЛА: Убијено више од 200 војника, уништене фабрике оружја, тенкови, оклопна возила (ВИДЕО)

RUSKA VOJSKA SAOPŠTILA: Ubijeno više od 200 vojnika, uništene fabrike oružja, tenkovi, oklopna vozila (VIDEO)

4 novembra 2022

Ruska vojska je u proteklom danu likvidirala preko 200 ukrajinskih militanata u LNR i Harkovskoj oblasti. Svi napadi protivnika su odbijeni, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, usled aktivnih dejstava ruske vojske u pravcu Kupjanska osujećen je pokušaj protivnika da izvede napad u pravcu mesta Berestovo u Harkovskoj oblasti i Kuzemovka u LNR.„Ruska artiljerija i avijacija su nanele poraz protivniku. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su vraćene na početne položaje. Likvidirano je preko 110 ukrajinskih vojnika, tri tenka, dva oklopna vozila, pet kamiona, 14 oklopnih vozila ‘Hamvi’ i ‘Kozak’“, navodi se u saopštenju ruske vojske.

I u pravcu Krasnog Limana odbijen je pokušaj napada ukrajinske vojske. Likvidirano je preko 90 ukrajinskih vojnika, oko 60 je ranjeno. Uništena su i četiri tenka i šest oklopnih vozila.

Ruska avijacija je visoko preciznim oružjem uništila pogone ukrajinske fabrike za proizvodnju raketnih motora u Pavlogradu u Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i tri pogona fabrike „Komunar“ u Harkovu u kojoj su se proizvodile rakete za višecevne raketne bacače.

Takođe se navodi da je ruska vojska nanela poraz protivniku u području fronta od Nikolajeva do Krivog Roga. Tom prilikom je likvidirano preko 95 ukrajinskih vojnika, deset oklopnih vozila i 10 vozila različite namene.

Pored toga, ruska vojska je uništila četiri ukrajinska skladišta municije u DNR i Hersonskoj oblasti. Likvidirano je i pet komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine u DNR i Nikolajevskoj oblasti, kao i 87 artiljerijskih jedinica na položajima, ljudstvo i vojna tehnika u 179 rejona.

Ruska PVO je u toku proteklog dana oborila četiri ukrajinske bespilotne letelice u području mesta Aleksandrovka u Hersonskoj oblasti i Dokučajevska u DNR. Takođe je presretnuto devet projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača „Himars“ i tri iz sistema „Uragan“ u Hersonskoj oblasti.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gardista says:

    Cini mi se da ovde fali malo vise preciznosti u finisu leta dronova!?

  2. Petrovgrad says:

    Pa i nije neki veliki gubitak za NATO. Šta je za njih desetak kamiona. Životi Ukrajinkih vojnika NATO ne smatra gubicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *