РУСКА ВОЈСКА СЕ ОБРАТИЛА ЈАВНОСТИ: Ово је истина о „мистериозној“ ракети 9М729!

RUSKA VOJSKA SE OBRATILA JAVNOSTI: Ovo je istina o „misterioznoj“ raketi 9M729!

23 januara 2019

Ministarstvo odbrane Rusije održava brifing za atašee stranih država i novinare o raketi 9M729. SAD smatraju da ova raketa nije u skladu sa ovim Sporazumom, što je Moskva više puta negirala.

„Nedavno je američka strana preduzela još jedan rušilački korak. Na visokom nivou je bilo rečeno da Vašington namerava da izađe iz sporazuma. Praktično odmah su nam to potvrdili preko bilateralnih kanala i jasno objasnili da objavljeni korak nije poziv na dijalog, već odluka koja je doneta uzimajušći u obzir ukupnu situaciju i da je konačna“, rekao je Rjabkov novinarima i atašeima.Kako je poznato, dodao je on, koren nagomilanih problema je postojanje međusobnih zamerakama Rusije i SAD po pitanju poštovanja sporzuma. Tokom višegodišnjih diskusija nismo uspeli da približimo pozicije.

„Po našem dubokom ubeđenju, to je nastalo samo i isključivo zbog politike Vašingtona i načina na koja se ona vodi“, izjavio je Rjavbkov.

Sadašnja situacija oko Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa nastala je isključivo zbog odbijanja Vašingtona da prihvati dijalog, rekao je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

On je dodao SAD još uvek nisu objasnile na osnovu kojih informacija su došli do zaključka da je raketa testirana na domet koji nije u skladu sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa.

„Tokom dugog vremena SAD su jasno odbijale da navedu konkretan tip raketa u ruskom arsenalu, ograničavajući se nagoveštajima pozivajući se na neke zagonetne obaveštajne podatke. Samo pre oko godinu dana SAD su saopštile da se radi o raketi 9M729. Međutim, još uvek nisu objasnili na osnovu kojih podataka su u Vašingtonu zaključili da je ova raketa testirana na zabranjeni domet po Sporazumu o likvidaciji raketa serednjeg i malog dometa“, dodao je ruski diplomata.

Mnogi od zaključaka da Rusija krši sporazum su izmišljeni, dok su zamerke Moskve ignorisane.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Deda Micko says:

  Strina USA svadja se sa strinom Rusijom. Preko plota.

  • Velika Metla says:

   Deda,već odavno su oni koji izgledaju kao muškarci postali gori od najgorih seoskih prekoplotuša.........,kevću li kevću! Užas u šta se muškost pretvorila! Pa i najgora prekoplotuša se nekada postidi svojeg kevćanja,i ućuti makar na dan! Ovi ne!

 2. Velika Metla says:

  Vi Rusi mnogo BRE tražite objašnjenja od naci-amerike! Dokle BRE? Radite svoj posao i pustite šta američke prekoplotuše kevću!

 3. raikkonen says:

  eee rusi rusi, JAJARE!, KOME SE BRE PRAVDATE!?!? KONJOKRADICAMA!?!?

 4. Boze Pravde says:

  Govedari razumiju samo silu I sa njima tako I treba komunicirati. Rusi I Srbi su jedan narod I jedini imaju dusu od Boga datu, zato mnogima nije razumljivo njihovo ponasanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *