РУСКА ВОЈСКА СЕ ПРИПРЕМА ЗА НАРЕДНИ УДАР

RUSKA VOJSKA SE PRIPREMA ZA NAREDNI UDAR

14 oktobra 2022

Odluka Oružanih snaga Rusije da izvrši masovni raketni napad na energetsku i vojnu infrastrukturu Ukrajine može imati izuzetno pozitivan uticaj na situaciju na frontu.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski vojni stručnjak, penzionisani kapetan 1. ranga Vasilij Dandikin. U intervjuu za novinsko izdanje Izvestija, on je detaljno govorio o situaciji na prvoj liniji fronta, a takođe je objasnio kako će udari iza neprijateljskih linija uticati na moral vojnog osoblja Oružanih snaga Rusije.Vasilij Dandikin je skrenuo pažnju da su ciljani raketni udari koje su ruske Vazdušno-kosmičke snage nanele na kritičnu i stratešku infrastrukturu Ukrajine važni, jer mogu da podignu moral ruske vojske. Dolasci iza neprijateljskih linija inspirisali su borce Oružanih snaga Rusije, koji će igrati ulogu u situaciji koja se razvija na liniji fronta.

„Shvatiće da su podržani snažnim udarima na neprijateljske linije. Ovo će dobro uticati na njihov moral, pomoći će da prežive težak period. Sledeće su naše rezerve, koje se sada aktivno pripremaju“, objasnio je Dandikin.

Vojni ekspert je takođe skrenuo pažnju na to da će masovni raketni udari ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga doneti rezultate u bliskoj budućnosti, jer će se izuzetno negativno odraziti na borbenu sposobnost ukrajinske vojske. Uništavanje energetske i transportne infrastrukture odigraće ključnu ulogu nad militantima Oružanih snaga Ukrajine gde će izgubiti pojačanja i zalihe.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Petrovgrad says:

  Ja neverujem prpagandi iz Kremlja. Evo pre neki dan čitam u novinama dosuše latiničnim, Ukrajinci na par kilometara od Moskve. Ja verujem šta piše N1, Nova, Danas, Blic,... Rusi su pred kapitulacijom. Ukrajina će uvek pobedjivati Rusiju na Evroviziji, ako može tamo, a zašto ne bi mogla i na druga mesta. Ali, ?????????????? ili ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

  • r says:

   😅 😂 🤣

 2. padre says:

  Sad ste ipak malo preterali,"penzionisani kapetan 1. ranga",što verovatno znači prve klase,vam je "poznati ruski vojni strućnjak"!

 3. Milutin says:

  Ovi udari treba da se još intenziviraju jer NATO se sprema da inscenira nuklearni udar u Ukrajini za koji bi optužili Rusiju. Zato treba nalet ruskih snaga konvencijalnim naoružanjem da bude toliko ubedljiv da niko i ne pomisli da im je, za rat u Ukrajini, potrebno nuklearno naoružanje. NATO ozbiljno nastoji da se uključi i direktno u ovaj sukob. Ali samo kao iznuđeni zaštitnik Ukrajine jer je Rusija prešla crvenu liniju. I sva retorika Zapada u zadnje vreme ide u tom pravcu.

 4. Luka says:

  "Kapetan I ranga " - je ,mornarički čin (pin za tzv . voše oficere) . To je kao ranije kod nas " kapetan bojnog broda " što je bio mornarički ekvivalent činu pukovnika u kopnenoj vojsci. Pukovnik je svuda najviši čin za više oficire. To nikako nije isto što i kapetan I klase u kopnenoj vojsci ( najviši čin za niže oficire koji nisu ,ili još nisu polagali tzv. majorski ispit ). u našem sistemu rangiranja i hijerarhije činova kao i nekada u JNA .

 5. Luka says:

  Izvinite zbog nenamerne greške u kucanju , Treba da stoji ""čin" i "oficire".

 6. Staru pokušaj sa manjom loptom says:

  @Padre "Kapetan I ranga " nije isto što i naš čin " kapetana I klase ". Citirani Rus , ima čin koji je zapravo mornarički ekvivalent našem ( kao nekada u JRM -JNA - "kapetanu bojnog broda " )kopnenom i vazduhoplovnom činu pukovnika. Pukovnik je naravno najviši čin za tzv "više ofuicire " svuda u svetu. "Kapetan I klase "je naš čin za oficire, komandire nižih taktičkih jedinica koii su u hijerearhiji činova, činovi tzv . nižih oficira tj. onih koji još nisu ili nisu uopšte polagali i položiči majorski ispit -kpji ih uvodi u tzv "više oficire."a sa tim i u dalje moguće razlike u napredovanju vezane za vojne jedinice ili vojne ustanove. Nije loše ukazati i na poneke slične ali ipak postojeće razlike u terminima za komandovanje ( koji mogu da zbunjuju ) između naših i ruskih formacija. Kod njih postoje " komandiri " i tamo gde za nas i kod nas prestaju "komandiri " a hijerarhijski počinju "komandanti " . Kod nas su u kopnenoj vojsci(pešadiji ) npr : komandiri vodova i četa a onaj koji komanduje bataljanom je "komandant " a ne "komandir " , Kod Rusa je takav oficir još uvek "komandir ". Naravno radi se pored ostalog i o znatno, znatno većoj armiji.

 7. Karapušić Hrvoje says:

  Samo gas sa raketama i samo ruši i tanani prozapadne fašiste da požude od straha i gladi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *