РУСКА ВОЈСКА СТИГЛА У БЕЛОРУСИЈУ

РУСКА ВОЈСКА СТИГЛА У БЕЛОРУСИЈУ

29 августа 2023

Ешалон са руским војним контингентом стигао је у Брест ради учешћа у заједничким војним вежбама „Сарадња 2023” земаља Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ), саопштила је прес служба Министарства одбране Белорусије.

Претходно су у Белорусију стигли војни контингенти из Киргизије, Таџикистана и Казахстана, који ће учествовати у заједничким оперативно-стратешким вежбама „Борбено братство 2023”, које ће се одржати на територији Белорусије од 1. до 6. септембра. Вежбе ће се одржавати на полигонима и теренима Брестске, Гродњенске и Минске области.

У општем концепту вежби „Борбено братство 2023” предвиђене су заједничке и специјалне вежбе „Сарадња 2023” са одрађивањем задатака за примену снага и средстава система колективне безбедности ОДКБ у циљу решавања кризних ситуација у источноевропском региону колективне безбедности ОДКБ; „Потрага 2023” са снагама и средствима извиђања оружаних снага држава-чланица ОДКБ; „Ешелон 2023” са снагама и средствима логистике; „Баријера 2023” са заједничким формирањем радијационе, хемијске, биолошке заштите и медицинске подршке, преноси Спутњик.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u