РУСКА ВОЈСКА СТИГЛА У БЕЛОРУСИЈУ

RUSKA VOJSKA STIGLA U BELORUSIJU

29 avgusta 2023

Ešalon sa ruskim vojnim kontingentom stigao je u Brest radi učešća u zajedničkim vojnim vežbama „Saradnja 2023” zemalja Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Belorusije.

Prethodno su u Belorusiju stigli vojni kontingenti iz Kirgizije, Tadžikistana i Kazahstana, koji će učestvovati u zajedničkim operativno-strateškim vežbama „Borbeno bratstvo 2023”, koje će se održati na teritoriji Belorusije od 1. do 6. septembra. Vežbe će se održavati na poligonima i terenima Brestske, Grodnjenske i Minske oblasti.

U opštem konceptu vežbi „Borbeno bratstvo 2023” predviđene su zajedničke i specijalne vežbe „Saradnja 2023” sa odrađivanjem zadataka za primenu snaga i sredstava sistema kolektivne bezbednosti ODKB u cilju rešavanja kriznih situacija u istočnoevropskom regionu kolektivne bezbednosti ODKB; „Potraga 2023” sa snagama i sredstvima izviđanja oružanih snaga država-članica ODKB; „Ešelon 2023” sa snagama i sredstvima logistike; „Barijera 2023” sa zajedničkim formiranjem radijacione, hemijske, biološke zaštite i medicinske podrške, prenosi Sputnjik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *