РУСКА ВОЈСКА У СИРИЈИ ОТКРИЛА СТРАШАН ПЛАН

RUSKA VOJSKA U SIRIJI OTKRILA STRAŠAN PLAN

21 septembra 2020

TERORISTI planiraju da izrežiraju napad na dva sela u Idlibu kako bi optužili sirijsku vojsku za upotrebu hemijskog oružja, saopštio je na brifingu zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Grinkevič.Grinkevič napominje da je Centar dobio informacije da teroristička grupa Hajat Tahrir el Šam priprema „provokacije sa korišćenjem otrovnih supstanci u južnom delu zone deeskalacije Idlib“.

– Narednih dana teroristi planiraju da insceniraju napade u naseljima Eriha i Besames u provinciji Idlib kako bi optužili sirijske vladine snage za upotrebu hemijskog oružja protiv civila. Prema dostupnim informacijama, u pripremi planiranih mesta za provokaciju, uključujući i video-snimanje, neposredno učestvuju aktivisti pseudo-humanitarne organizacije Beli šlemovi – navodi se u saopštenju Centra.

Takođe se ističe da ruski Centar za pomirenje poziva komandante ilegalnih oružanih grupa „da odustanu od oružane provokacije i krenu putem mirnog rešavanja situacije u oblastima pod njihovom kontrolom“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Pa čitali smo o tome pre jedno mesec dana. Zar ih Rusi još nisu izbrisali sa planete zemlje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *