РУСКА ВОЈСКА УШЛА У ЈЕРМЕНИЈУ: Стигло 142 тоне мистериозног терета

RUSKA VOJSKA UŠLA U JERMENIJU: Stiglo 142 tone misterioznog tereta

30 oktobra 2020

Ruska letelica koja je stigla u Jermeniju nakon početka vojnog sukoba u Nagorno-Karabahu mogla je tamo da isporuči najnoviju rusku vojnu opremu. Ovu izjavu dao je rumunski stručnjak Valentin Vasilesku.

Prva ruska letelica sa misterioznim teretom sletela je na aerodrom 102. ruske vojne baze u Gjumriju dan nakon početka ofanzivne operacije azerbejdžanskih oružanih snaga u Nagorno-Karabaškoj republici.Nije pouzdano poznato šta je tačno isporučio An-124, koji je poleteo iz Rostova na Donu, ali je avion bio primoran da zaobiđe postavljajući rutu kroz Iran i zaobilazeći vazdušni prostor Azerbejdžana.

Posle izvesnog vremena, Il-80 je stigao u Jermeniju sa teretom. Prema rečima Valentina Vasileskua, Rusija je Gjumriju isporučila 142 tone tereta.

Sa velikim stepenom verovatnoće, smatra ekspert, rusko rukovodstvo je u kavkasku zemlju rasporedilo svoje najnovije sisteme za elektronsko ratovanje, koji se mogu testirati u borbenim uslovima na pozadini aviona 4. generacije, udarnih bespilotnih letelica i precizno vođene municije. Slična taktika je već uspešno testirana u Siriji.

„Za one koji ne veruju da Rusi mogu da blokiraju frekvencije kontrole dronova, imajte na umu da je 1. februara 2020. oprema u ruskoj vazduhoplovnoj bazi Hmejmim neutralisala ogromnu grupu od desetina bespilotnih letelica lansiranih istovremeno sa teritorijom pod kontrolom militanata u regiji Idlib“, rekao je Vasilesku u intervjuu „PolitRussia“, dodajući da ne treba očekivati direktnu intervenciju Ruske Federacije u sukobu u Karabahu.

Vojni stručnjak Konstantin Sivkov drži se malo drugačijeg gledišta. Prema njegovom mišljenju, posle napada Azerbejdžana na teritoriji Jermenije, Jerevan ima puno pravo da se obrati ODKB-u i zatraži vojnu pomoć Rusije.

(borba.info)

KOMENTARI2 komentara

  1. Archelay says:

    Epilog ovog kosmara je sistem"Cecenjija".Pre dvadesetak godina tamo su se izzivljavali satanisti a danas ni traga ni glasa od te zemlje.A satanisti ni na kraj pameti ne im pada da opet orgijaju.Tu formulu istocni braca su resili za nepunih sest saata.Tako da Azerbedzanu ovo su posljedni trenuci svoje aktuelnosti u svetu.

  2. uddu says:

    Evo rusi šalju vodku jermenima,jer nešto drugo ne smeju !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *