РУСКА ВОЈСКА ВЕЋ ИМА СПРЕМНО „ИЗНЕНАЂЕЊЕ“ ЗА ПЕНТАГОН: Ово моћно оружје је ноћна мора америчких трупа

RUSKA VOJSKA VEĆ IMA SPREMNO „IZNENAĐENJE“ ZA PENTAGON: Ovo moćno oružje je noćna mora američkih trupa

30 jula 2020

Raspoređivanje savremenog ruskog naoružanja i dodatnih vojnih kontingenata u pravcima odakle dolaze pretnje nacionalnoj bezbednosti mogu biti odgovor na prebacivanje američkih vojnika u blizini ruskih granica.Inspektor Ministarstva odbrane, general-major Vladimir Bogatirjov je izjavio ruskim medijima da će Moskva adekvatno reagovati na ratoborne korake Vašingtona, između ostalog, raspoređujući na svojim zapadnim granicama savremeno oružje, među kojima su hiperzvučni kompleksi „Kindžal“, laserski kompleks „Peresvet“, rakete „Cirkon“ i koji će biti instalirani na maksimalno bliskoj udaljenosti od država od kojih dolazi pretnja Rusiji.

Bogatirjov je naglasio da će Ministarstvo odbrane pojačati prisustvo, ne samo kopnene snage Zapadnog vojnog okruga, već i Baltičku flotu i stratešku avijaciju.

General smatra da je odluka Pentagona da prebaci deo američkih vojnika iz Nemačke u Poljsku i baltičke države, sa vojne tačke gledišta, besmislena i krajnje opasna.

Podsetimo, juče je šef Pentagona Mark Esper saopštio da će SAD povući 11.900 vojnika iz Nemačke, od kojih će 6.400 biti vraćeno kući. Ostali će biti raspoređeni u drugim državama-članicama NATO-a, uključujući Belgiju i Italiju, Poljsku i baltičke države.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Bla, bla, bla...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *