РУСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИВАЈУ: Рат је све ближе!

RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE OTKRIVAJU: Rat je sve bliže!

17 septembra 2019

Šef ruske obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je da je moguć vojni scenario posle napada na saudijska naftna postrojenja, ali da se on ipak nada mirnom rešenju.

„Vojni scenario je moguć nakon napada na naftne objekte Saudijske Arabije, ali se nadamo da će to pitanje biti rešeno mirnim putem“, rekao Nariškin.Američki predsednik je nešto ranije izjavio da SAD ne žele rat sa Iranom, kojeg oni sumnjiče da je organizovao napad na objekte u Saudijskoj Arabiji.

On je dodao da je Vašington „spreman za vojni konflikt više nego bilo koja druga država“, dodavši da oni imaju najbolje oružje.

Podsetimo, u napadu dronovima u subotu oštećen je sam centar postrojenja Saudijske Arabije za proizvodnju nafte. Mediji navode da je to postrojenje učestvovalo u globalnom snabdevanju naftom s pet odsto.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad2 says:

  amerikanxci se već dugo naoružavaju i spremaju za svetski rat koji će izazvati.

 2. teoretičar says:

  Teorija zavere broj milijon. Rusi ili Ameri nagovorili Hute da pogode "NAJvitalan" svecki centar za proizvodnju nafte bogu iza nogu, pa će oil da poskupi na berzama za sekundu pa će Rusija i Merika da zarade lovu, pa će Ameri dovući milijon vojnika u Jemen, pa će da optuže Iran, pazite, nisu optužili Rusiju što je veoma čudno a niko nije optužio ni ameriku, što je još čudnije...Da mi neko juče rekao da jedan dron može da uništi postrojenje 5% svecke proizvodnje nafte, ja ne bih verovao da takvo "postrojenje" uopšte postoji a ako postoji da je tako lako uništivo. Koja basnoslovna laž. Čak ni ja u svojim teorijama nikada nisam tako visoko leteo. Ako takvo 5% postrojenje zaista postoji, pa je još tako malo da ga uništi prangija, pa je ta prangija toliko precizna da ga pogodi baš u centralni mozak, pa taj mozak nije uopšte bio zaštićen iako je %5 svecki...Od danas i moje toretisanje se diže na viši nivo. Na nivo 5%. Dal su Huti uboli premiju ili Iran bommbardovanje? Mislim da je najvitalan svetcki centar za proizvodnju benzina izmišljen na brzaka, pogođen pravo u centralni mozak na brzaka...i dalje me naprosto mrzi da mislim.

  • Slobodanka says:

   Ne pratite rat u Jemenu, a s druge strane mediji manje pišu o njemu. Huti odavno koriste dronove, najčešće su gadjali aerodrome, jednom su gadjali i kraljevsku rezidenciju u Rijadu. Ali Huti su gadjali i saudijska postrojenja nafte! Pretposlednji put 17. avgusta su bespilotnim letelicama napali naftno polje u Šajbi (ili Šabije) na istoku Saudijske Arabije, pogodili su i rafineriju i skladište nafte. Kao odgovor na to saudijska koalicija je 01 septembra izvršila 6 jačih avio udara na jemensku provinciju Damaru gde su smatrali da se nalaze skladišta dronova i granata za protivvazdušnu odbranu Huta. Tada su ubili su 80 Huta a pitaj Boga koliko ima ranjenih. Naravno da su im Huti na to još žešće odgovorili. Trinaest dana kasnije tj. 14.septembra pogodjena su dva najveća saudijska postrojenja za preradu nafte. Izgleda da Saudijci ne veruju sami sebi da njihova operacija od 01 septembra nije bila uspešna. Saudijci jesu veoma surovi, ali nemaju logiku za ratovanje, ma ni za sopstvenu odbranu. To je jasno na osnovu činjenice da sa PVO sistemima nisu zaštitili bar svoja najveća postrojenja, a još od 2015 godine su pokrenuli rat protiv Jemena. Naravno Amerikanci u ovom slučaju neće reči: Oh opet naši glupi saudijci.

 3. Mile says:

  Ole. Ovo sve više liči na zabavu Koridu. Izazivaju bika da jurne, pa ga smiruju, ali do kraja igre nastoje da zabodu koplje u bika.

 4. A akoM says:

  Pa,zar nemaju Patriot-proturakete?!?

 5. Beli Orao says:

  Imaju ali netačne ili pokvarene , hehehahaeeee

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *