РУСКЕ ОБЕВАШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ОБЕЛОДАНИЛЕ ИСТИНУ: Ево шта се спрема у „БОНДСТИЛУ“

RUSKE OBEVAŠTAJNE SLUŽBE OBELODANILE ISTINU: Evo šta se sprema u „BONDSTILU“

16 maja 2018

BAZA američke vojske „Bondstil“ kod Uroševca poligon je za obuku vojnika koji će se naći u takozvanoj kosovskoj vojsci, a u njoj se kuje i ratna strategija u slučaju tenzija u našoj južnoj pokrajini!Plan da se pod velom međunarodnih snaga u pokrajini sprovodi priprema za formiranje oružanih snaga lažne države Kosovo svetskoj javnosti otkrio je zamenik ruskog ambasadora pri UN Vladimir Safronkov, koji je u Savetu bezbednosti UN u ponedeljak upozorio da pojedine članice Kfora tajno obučavaju pripadnike kosovskih snaga bezbednosti. Moskva je svoje informacije prosledila i službama u Beogradu, čime su potvrđene naše višegodišnje sumnje da je i „Bondstil“ stavljen u službu velikoalbanskih interesa.

Upozorenje ruskog diplomate došlo je u delikatnom trenutku kada Priština svim silama nastoji da progura poslednji čin osnivanja svojih oružanih snaga. U ovom naumu, koji će drastično ugroziti bezbednosnu sliku u regionu, uživaju gotovo neskrivenu podršku i pomoć zapadnih sila, od kojih većina participira i u snagama Kfor. Kao metoda pritiska na Srbiju koristi se pretnja povlačenjem međunarodnih snaga iz pokrajine, koje su kakva-takva garancija bezbednosti na Balkanu.

Na ovu okolnost podseća i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ističe da je Kfor jedina sila zadužena za bezbednost u pokrajini:

– Kfor čine dobro obučeni pripadnici jakih armija. Svi se slažemo da uprkos tome bezbednost na KiM, pogotovu za Srbe, nije dobra. Postavlja se pitanje kome će sigurnost da garantuju veterani OVK kada odu međunarodne snage. Od koga će oni da štite KiM, kada garancija SB UN i više hiljada vojnika Kfora nisu dovoljni.

Vrh međunarodnih snaga koje brinu o bezbednosti na KiM ne krije svoju podršku osnivanju tzv. vojske Kosova. U tome posebno prednjače SAD, Velika Britanija i Francuska, koje su i stalne članice SB.

Na ovo ukazuje i šef parlamentarnog odbora za KiM Milovan Drecun, koga ratni planovi Albanaca i NATO – ne iznenađuju:

– Celu organizacionu strukturu tzv. vojske Kosova formirao je NATO, čiji resursi se koriste za obuku i uvežbavanje oficirskog kadra, ali i za nabavku naoružanja i opreme. Pravo je pitanje zašto SB to toleriše.

Bondstilske dimne zavese za trening albanskih oficira koji će komandovati tzv. kosovskim oružanim snagama ne čude ni generala u penziji Radovana Radinovića. U sadejstvu SAD, NATO i Prištine on vidi logičan nastavak politike Zapada prema Srbiji:

– Zapad insistira na pravu Kosova da formira svoju vojsku. Na delu imamo pokušaj pritiska na Srbiju da to prihvati, iako je jasno da bi to ojačalo albanski faktor i njegovu otvorenu agresiju ka susednim državama.

Uporedo sa realizacijom plana formiranja „vojske Kosova“, zapadni centri moći vrše ogroman pritisak da se poveća broj zemalja koje priznaju nelegalno proglašenu nezavisnost Kosova. Zbog toga će Srbija narednih nedelja pojačati diplomatsku borbu da to ne samo zaustavi, već i da smanji broj država koje su stale iza Prištine.

Cilj Beograda je da broj država koje priznaju nelegalno proglašenu nezavisnost Kosova sa 106 padne ispod 100, ali i da se, koliko je god moguće, amortizuju ogromni pritisci velikih zapadnih sila na one zemlje koje nisu priznale Prištinu da promene svoj stav.

Diplomatske aktivnosti Beograda posebno će biti usmerene na uticajne zemlje Latinske Amerike, odnosno karipskog regiona i Afrike, za koje se procenjuje da bi mogle da preinače svoje odluke o KiM. Među njima je i Egipat, gde je sve jača struja koja stoji na stanovištu da je došlo vreme da se preispita odluka o priznavanju nezavisnosti južne srpske pokrajine.

NEĆE BESKRAJNO ČEKATI

PREMIJER privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj izjavio je da ne mogu beskrajno da čekaju na transformaciju KBS u vojsku. On nije naveo kada će se ta transformacija dogoditi:

– Glasanje je politički proces i ubeđen sam da, ako se to ne desi kroz ustavne promene, dogodiće se kroz zakone. Jedanaest odsto pripadnika KBS su iz etničkih zajednica, uključujući Srbe sa severa.

(Večernje novosti)

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  I sta sad? Hoce li se Rusi umesati ili samo komentarisu? Nama treba ovo prvo, novinara i komentatora imamo na pretek i bez Rusa.

  • Edmond Dantes says:

   Kako da se umesaju? Da li ih je neko zvao? U Siriji su se umesali zato sto su pozvani i imaju sporazum sa njihovom vladom. Sta imaju sa nasom vladom?

  • padre says:

   O takvome mešanju postoji jedna priča o tome, kako je muž prebijao svoje ženu na sred ulice, pa se jedan čovek umešao, da bi je branio, a ona njega kišobranom, kao ti ćeš moga muža da biješ!

 2. Dr says:

  Svaka cast i hvala za clanak!Vi kazete bez uvijanja sta treba reci,mada,SPUTNJIK bi trebalo da zastupa interes istine ali,kod njih za razliku od Vas,caruje cenzura,toga kod Vas nama...Samo produzite tako...

 3. opet ja says:

  Ha ha pa ovo se znalo godinama unazad. A opet ne razumem, da li je neko ovim iznenađen??!!

 4. Zoran says:

  Srbija mora da se sprema za rat. Mislim, ne mora, ali ce ga skoro sigurno biti. Zapad ne moze da resi pitanja Kosova i RS bez rata. Ispostavlja se da je manje stetno po Zapad ako rata bude, nego ako ga ne bude. Ako ga ne bude, Srbija polako, ali sigurno klizi ka Rusiji i Kini, a ako ga bude, gore od toga nece biti po Zapad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *