РУСКЕ РАКЕТЕ СТИГЛЕ У СРБИЈУ

RUSKE RAKETE STIGLE U SRBIJU

24 decembra 2021

Protivoklopne rakete „kornet”, ruske proizvodnje, stigle su u Srbiju, potvrđeno je Sputnjiku.

Reč je o jednom od najsavremenijih protivoklopnih sistema naoružanja.

Rakete „kornet” konstruisane su krajem 1990-ih godina kao zamena za dotadašnje rakete iz sovjetskog perioda. U međuvremenu razvijene su i modernije verzije kakve su nabavljene za Vojsku Srbije.

Isporuku ovog naoružanja je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon susreta sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u Sočiju krajem novembra.

KOMENTARI3 komentara

  1. See Y Leter Aligeder says:

    Tako da ako baba NATA krene bliže Rusiji mi možemo komotno sa leđa da je počistimo kao pravu babušku.

  2. rodja says:

    Poruka predsednika Rusije Vladimira Putina koju je poslao na godišnjoj konferenciji za novinare, sve govori, a vazi i za Srbiju! "Šef ruske države je, između ostalog, tada rekao da ta zemlja ne može biti pobeđena, već samo uništena iznutra". Svakako, je za Srbiju i indirektan ulazak u NATO, preko člantva u eu rajhu, neprihvatljivo. Kancer je u samoj Srbiji, koji ce nam doci glave! Dok su prisutne nvo, tzv predsatvnici nato u general stabu, i dr. Ali tu je tonci bler, Uradice scenario sukoba izmedju Srba sa KiM i "kosovskih gurki", reagovace srpska vojska, upotrbiti kornete i migove,i uspostavice se primirje. Zakljucak: sta bi bilo, da nije bilo oruzje brace Rusa! A? Kad se Srbija resi sorosoida i satelita, bice mnogo, mnogo lakse. Kako kaze narodna, boj ne bije puska, vec srce u junaka!

  3. BELI ORAO says:

    Dok je vučić na vlasi , neće ništa da ostane a tih korneta , on će da ih proda šiptarima za dobru paru da bi potkupljivao narod ( glasove ) za opstanak na vlasti !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *